Ismét Kutatók Éjszakája! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén is rendkívül izgalmas előadásokkal vesz részt a rendezvényen, melyre az érdeklődőknek mindenképpen érdemes ellátogatnia.

2015. szeptember 25-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén negyedik alkalommal, már négy karával csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Az immáron 10 éves múltra visszatekintő rendezvényen az NKE Egyetemi Központi Könyvtár szervezésében négy helyszínen, 51 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők.

A Rendészettudományi Kar különösen érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket. A magyar sorozatgyilkos profiljával, a bevándorlással, korrupcióval, drónokkal foglalkozó programok mellett büntetés-végrehajtási vonatkozású előadás is lesz. A "Betörésekről a betörők véleménye alapján" című prezentáció egy 2014-ben az OKRI vezetésével, és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával zajlott empirikus kutatás eredményeit mutatja be. Jellegzetessége, hogy a jelenséget az "elkövetők szemszögből" vizsgálja, vagyis az elkövetett betörésekről, azok okairól, a kiválasztási szempontokról, az egyes eltérítő körülményekről maguk a fogvatartott "betörők" vallottak a büntetés-végrehajtási intézetekben zajló interjúk alapján. Az interjúk felvételében részt vett Lehoczki Ágnes bv. őrgy. is, a Büntetés-végrehajtási Tanszék oktatója.

A programokon a részvétel ingyenes, azonban regisztrálni kell, amivel érdemes sietni, mivel a férőhelyek száma korlátozott, és a tapasztalatok szerint igen hamar betelnek.

A hasznos linkek jobb oldalon elérhetők.

A tartalom és a képek forrása: http://www.kutatokejszakaja.hu/2015/ és http://uni-nke.hu/