Óriási érdeklődés mellett, első alkalommal ismerkedhetnek a Szegedi Fegyház és Börtön dolgozóinak munkájával és a börtönélettel a Szegedi Ifjúsági Napokra látogató vendégek.

Fotó: Szeged Fegyház és BörtönAugusztus 22-től öt napon át délelőtt 10.00 órától este 6 óráig a civil faluban táborozik a Büntetés-végrehajtás szállítójárműve, és egy zárka, amelyet a fesztivál idején bárki kipróbálhat.

Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönA szegedi börtön és a BvOP munkatársai a Csillagbörtönben lévő zárka hasonmását rendezték be a fesztiválozóknak.

 Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönA standon a látogatók erőpróbára jelentkezhetnek, kipróbálhatják a kényszerítő eszközöket, beülhetnek a rabszállítóba.

Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönNaponta egy csoportban, adategyeztetés után, az előzetes házban, a Szegedi Fegyház és Börtön II. objektumában ismerkedhetnek a felügyelők munkájával.

Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönBüntetés-végrehajtási szakemberek kalauzolásával a sétaudvaron tehetnek egy sétát és a körletrészeket is megnézhetik.

Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönA helyszínre természetesen az úgynevezett rabóval, rabszállító autóval szállítják a vendégeket.

Fotó: Szegedi Fegyház és BörtönMiután visszaérkeznek a Tisza partjára, a SZIN helyszínére, az intézet akciócsoportjának bemutatóját tekinthetik meg.

Fotó: BvOP
A Szegedi Fegyház és Börtön és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának az ország egyik legnagyobb ifjúsági fesztiválján való bemutatkozásának elsődleges célja, hogy minél többen kapjanak hiteles képet a bévés dolgozók hivatásáról, így a jövőben minél többen jelentkezzenek a Büntetés-végrehajtáshoz dolgozni.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön