Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át március 14-én, a Belügyminisztérium Márványaulájában.

Fotó: BvOP

Kontrát Károly ünnepi beszédében hangsúlyozta: a forradalom legfőbb üzenete a mai ember számára a bátorság, a hit és az összefogás. Az 1848-as hősöket is a hitük vitte előre. Ma, amikor mély változások zajlanak Európában, akkor a magyaroknak is fontos szerep jut.

Fotó: BvOP

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a Belügyminisztérium, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási szervezet állományában végzett több évtizedes példamutató szolgálata, valamint a hazai vasúti közlekedés biztonságos működtetését szolgáló kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül – a Belügyminiszter előterjesztésére – a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje katonai tagozatát adományozta DR. KÖKÉNYESI ANTAL ny. bv. altábornagynak, a Magyar Államvasutak Zrt. biztonsági főigazgatójának, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága volt országos parancsnokának, az Országos Rendőr-főkapitányság volt főkapitány-helyettesének, bűnügyi főigazgatójának.

Fotó: BvOP

A Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta – a büntetés-végrehajtási szervezet állományában példás elhivatottsággal végzett értékes szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül – SZABÓ ZOLTÁN bv. ezredesnek, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja igazgatójának

Fotó: BvOP

A Magyar Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta – a büntetés-végrehajtási szervezet állományában példás elhivatottsággal végzett szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül – DOMIN ÁGNES bv. alezredesnek, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, Közgazdasági Főosztály, Költségvetési Osztály vezetőjének.

Fotó: BvOP

Közel két évtizede lelkiismeretesen végzett szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül – HORVÁTH ATTILA bv. alezredesnek, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokhelyettesének, a Váci Fegyház és Börtön volt parancsnokhelyettesének.

Fotó: BvOP

Több mint két és fél évtizedes magas szintű szakmai és következetes vezetői tevékenysége elismeréséül – DR. KRAUSZ VALENTINA c. bv. o. alezredesnek, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, II. számú Férfi Pszichiátriai és Rehabilitációs Osztály vezetőjének.

Fotó: BvOP