A jó időnek köszönhetően még Péter-Pál napja előtt megkezdődtek az aratási munkák az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nél.

Forrás: Állampusztai OBVI

A gazdasági társaság idén tavasszal az állampusztai és a solti kerületben az ősszel vetett bio tönkölybúza, őszi búza, őszi káposztarepce, őszi árpa mellé tavasszal napraforgót, kukoricát, bio zabot, bio kölest, bio borsót, és szójababot vetett, lucernát és füves lucernát telepített. Ezen kívül a fogvatartottak élelmezésére közel két hektáron termel vöröshagymát, főzőtököt, fejes- és kelkáposztát. Ezeknek a növényeknek az ápolásában, öntözésében és betakarításában a fogvatartottak is aktívan részt vesznek.
Forrás: Állampusztai OBVI

A Kft. által termelt növények természetesen nem csak a fogvatartottak élelmezésére szolgálnak, hanem az itt tartott állatok számára is biztosítják a szükséges takarmányt, az ezen felül megmaradó mennyiség pedig értékesítésre kerül.

Forrás: Állampusztai OBVI

A betakarítási és ezt követően a növényápolási munkák egészen az őszi időszakig elhúzódnak, egész nyáron munkát adva a fogvatartottaknak.

Forrás: Állampusztai OBVI

Forrás: Állampusztai OBVI