Január 2-án megkezdődött a Hevesre tervezett börtön új felszerelőinek képzése a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Fotó: heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságát enyhítő férőhelybővítési programban 2018-ig kilenc új börtön épül. A helyszínek között szerepel Heves is. Az új intézet 500 fogvatartott befogadására lesz alkalmas és 250 munkahelyet teremt.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Az új felszerelők a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kezdték meg a hivatásos karrierjüket. A hét folyamán tájékoztatást kaptak a szervezet működéséről, a bv. munkáját szabályozó normarendszerről, a rendszeresített fegyverműszaki, valamint kényszerítő eszközökről, illetve minden intézeti szakterületet megismerhettek. Ezen kívül megtörtént az első ruházati ellátásuk is.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Az új kollégák a második héttől Nyíregyházán folytatják a tanulmányaikat a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási Központja szervezésében. A képzés 27 hétig fog tartani, amelyből 5 hetet gyakorlaton töltenek majd.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet