November 11-én Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese, valamint Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató ünnepélyes keretek között adta át a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának Újhegyi úti telephelyén kialakított melegítő konyhát és büfét. A 15 millió forintos beruházással újra biztosítottá vált az Oktatási Központban lévő hallgatók meleg étkeztetése.

Fotó: BvOP

A Presto kamara együttes és Farsang Karina modern tánc előadását követően Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató ünnepélyes beszéde következett.

Fotó: BvOP

Beszédét történelmi áttekintéssel kezdte meg, melyben a 20 évvel ezelőtt megfogalmazott fejlesztési terveket, valamint az elmúlt másfél év felújítási és korszerűsítési munkáit idézte fel.

Fotó: BvOP

Az igazgató beszédében kiemelte a büntetés-végrehajtás létszámbővítésével kapcsolatos fejlesztési feladatokat, melynek keretén belül az Oktatási Központban új tantermeket, a zöld területen pedig egy 160 férőhelyes kollégiumot alakítanak ki. A tervek szerint a munkálatok 2017. január 30-ig készülnek el, ezzel biztosítva a megnövekedett oktatási igényt. Mindezeket figyelembe véve, a beruházás elkészültével 400 fő  étkeztetése vált megoldottá.

Fotó: BvOP

A jelenlegi konyhafelújítással a hallgatók és természetesen a személyi állomány helyi étkeztetését kívántuk megoldani, mely évek óta problémát okozott – emelte ki. A beruházási javaslat keltétől a kivitelezés végéig tartó 10 hónapban a konyhaüzem felújítása és a modern nagykonyhai gépek közbeszerzése és beüzemelése zajlott le.

Fotó: BvOP

November 12-től a konyhatechnológia és a megfelelő munkaszervezés biztosításával az étkezés 550 forintos kedvezményes áron már mindenki számára elérhető.

Fotó: BvOP

Az ünnepi beszédet követően Lajtár József bv. vezérőrnagy és Szabó Zoltán bv. ezredes átvágta a nemzetiszínű szalagot. Az országos parancsnok helyettese pohárköszöntőjében elismeréssel szólt a tervezett kivitelezésről és annak szükségességéről. Kiemelte az előttünk álló létszámbővítéssel kapcsolatos feladatok fontosságát, valamint megköszönte a közreműködő vállalkozók munkáját.

Fotó: BvOP