Májusban harmincegy fogvatartott vizsgázott a karosszéria-lakatos és hegesztő okj-s képzésen a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi telepén. Június 18-án a hegesztők szóbeli vizsgájával zárult a két tanfolyam. A karosszéria-lakatos tanulók június 6-án végeztek, mind a 16 elítélt sikeresen zárta a kétéves képzést.

Bozó Bea SZFB

Az eseményre meghívást kaptak a sajtó képviselői. A délelőtt folyamán Tóth Ibolya bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatója és Orosz Zoltán bv. őrnagy, a BvOP szóvivője tartott tájékoztatót a hazai börtönök oktatási rendszeréről: hogyan zajlik a szakképzés, mi módon folyik az oktatás.

Bozó Bea SZFB
A tanfolyamok két évvel ezelőtt kezdődtek a Szegedi Szakképzési Centrum és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, az elméleti és a gyakorlati oktatás a Nagyfa-Alföld Kft. gyártelepén egy hegesztőcsarnokban és egy erre a célra berendezett oktatóteremben volt, a Roncsautó kft. szakembereinek közreműködésével.

Bozó Bea SZFB
A fogvatartottak az elmúlt két évben heti három napon át, 8 órát ültek az iskolapadokban, vagy dolgoztak a munkaasztaloknál.

Bozó Bea SZFB

Május közepén kezdődött a vizsgák sora, először írásban adtak számot tudásukról a tanoncok, ezután gyakorlatban teljesítettek és szóbelivel zárult a két szakmai megmérettetés.

Bozó Bea SZFB

 Végül a bizonyítványok átadásával végződött a szakmunkásvizsga.

Bozó Bea SZFB
Dr. Nyári László a vizsgabizottság elnöke elmondta, hogy nagyon kedvező tapasztalatokat szerzett a június 18-i szóbeli vizsgán, felkészültek voltak a tanulók ezt bizonyítja, hogy a vizsga zárásaként 5 jeles és 10 jó bizonyítványt adott át a frissen végzett hegesztőknek.

Bozó Bea SZFB
Az elítéltek is megköszönték oktatójuknak a törődést.

Bozó Bea SZFB