Meghívásunknak eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vendége volt egy különleges fiatalember, Szomszéd Máté. Máté egy szerencsétlen baleset következtében részben elveszítette jobb lábát néhány évvel ezelőtt. Családja és barátai támogatásával testi és lelki talpra állása után új célokat tűzött ki maga elé: eltökélte, hogy versenysportoló lesz, és ma már világversenyekre készül.

Meghívásunknak eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vendége volt egy különleges fiatalember, Szomszéd Máté. Máté egy szerencsétlen baleset következtében részben elveszítette jobb lábát néhány évvel ezelőtt. Családja és barátai támogatásával testi és lelki talpra állása után új célokat tűzött ki maga elé: eltökélte, hogy versenysportoló lesz, és ma már világversenyekre készül. A Győri Vízisport Egyesület aktív tagjaként kezdetben a kenut választotta, de kvalifikációs nehézségek miatt az utóbbi időben kajak edzésekbe kezdett. Ezen kívül fut, és erőnléti edzésekkel tartja karban magát.

Nyitottan és őszintén válaszolt a fogvatartottak kérdéseire, még akkor is, amikor mélyebb kérdéseket feszegettek. Az mondja, ezek az előadások részei a gyógyulási folyamatának; azáltal, hogy felvállalja „fogyatékosságát”, lelkileg megerősödik. Máté gondolkodásával még az ép embereket is próbára tevő életmódjával példaként állhat mindenki előtt. Megmutatja azt, hogy még a legmélyebb gödörből is fel lehet állni, mindig van lehetőség új utakat keresni. Ehhez viszont kitartás és szorgalom szükséges. A fogvatartottakat mélyen megérintette Máté története, és elismerésüket fejezték ki a fiatal sportoló előtt.