2018. június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján két helyszínen is programokkal várja a Börtönmúzeum az érdeklődő látogatókat: Sátoraljaújhelyen és Budapesten a BVOP épületében.

fotó: BVOPBudapest

„A Büntetés-végrehajtási Szervezet idén először a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartja meg a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében rendezvényét.
Fontosnak tartjuk, hogy az eseményre látogatók betekintést nyerhessenek a magyar börtönök, valamint a büntetés-végrehajtási hivatás múltjába és jelenébe!
2018. június 23-án 18.00 órától 24.00 óráig a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (1054 Budapest, Steindl Imre u. 8.) Szent Adorján udvarán színes programokkal és a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállításával várjuk a látogatókat. Valamennyi programunk ingyenes!”
(BVOP Sajtó)

Sátoraljaújhely

fotó: Börtönmúzeum2015 óta a Múzeumok Éjszakája szervezői kiválasztják a rendezvény kiemelt témáját. Az idei fő gondolat a Családok évéhez kapcsolódik. Ami összeköt: Család és Kultúra.
A korábbi évekhez hasonlóan több programmal is várjuk a Börtönmúzeumba látogatókat este 6 órától éjfélig. Állandó kiállításunk mellett, időszaki kiállítást is szervezünk az 1944. évi börtönkitörésről; a két tárlathoz kapcsolódóan pedig kiegészítő programok fogadják az érdeklődőket: a tárlatvezetésekhez kapcsolódó családi kvíz játék, valamint este 20 és 22 órakor Szabaduló múzeum programunk.