A Váci Fegyház és Börtön felújított egészségügyi körletrésze 100 százalékban fogvatartotti munkával valósult meg. A 8 hónapig tartó munkálatokban 25 fogvatartott mintegy félezer négyzetméternyi terület megújulásában vett részt. A beruházás összértéke közel 13 millió forint volt, a fogvatartotti munkavégzés pedig mintegy 7,5 millió forint megtakarítását tette lehetővé.

A projekt során az elítéltek elhelyezési körletrésze, orvosi rendelők, iroda helyiségek, közlekedők és váróterem, valamint a szociális-kiszolgáló helyiség is megújult.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

A felújítás olyan elítéltek bevonásával készült, akik a közelmúltban ismét szakmaképzésen vettek részt. Az OKJ végzettséget biztosító képzésben résztvevők segítségével, a kötelező gyakorlatok során a kőműves-hidegburkoló, valamint szobafestő-mázoló szakmunkás tanulók munkájának köszönhetően újult meg a börtön.

Forrás: BVOP

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

A fogvatartottak reintegrációjának nélkülözhetetlen eleme a szakképzés megszerzésének elősegítése, hiszen szabadulást követően könnyebben helyezkednek el azok, akik szaktudással a kezükben térnek vissza a társadalomba. Intézetünkben két évig tartó kőműves-hidegburkoló, valamint szobafestő-mázoló képzés elvégzését biztosítjuk a fogvatartottak részére, akik a megszerzett szaktudást igazoló oklevéllel lehetnek újra hasznos tagjai a munkaerőpiacnak. A beruházással a személyi állomány és a fogvatartottak részére is egy európai színvonalú környezet biztosítására nyílt lehetőség.

Forrás: Váci Fegyház és Börtön

Forrás: BVOP

Forrás: BVOP

A színvonalas felújítás a személyi állomány kreativitását dicséri, a tervek több szakterület bevonásával készültek. A helyiségekben látható bútorzat szintén fogvatartotti munkával készült, melyet belső ellátás keretében a Duna-Mix Kft vezetésével együttműködve, megrendelésünk alapján határidőben gyártottak és szállítottak.

Forrás: BVOP

A tavalyi évben fogvatartotti munkával újult meg a személyi állomány részére fenntartott étkező és az egészségtudatosság jegyében kollégáink részére ingyenesen biztosított kondicionáló terem, valamint a fogvatartotti körletek nagy része. 2017-ben a férőhelybővítési program keretén belül további beruházások megvalósítása van folyamatban, októberben 120 fő elhelyezésére alkalmas objektum átadását tervezzük.

Kapcsolódó linkek az intézeti felújításokról:

http://bv.gov.hu/folytatjuk-az-egeszsegugyi-reszleg-felujitasat

http://bv.gov.hu/fogvatartottak-ujitottak-fel-a-vaci-fegyhaz-es-borton-targyalojat

http://bv.gov.hu/megujult-a-vaci-fegyhaz-es-borton-etterme

http://bv.gov.hu/unnepelyes-diszterem-avatas-volt-vacott

http://bv.gov.hu/fogvatartotti-munkaltatas-keretein-belul-ujult-meg-a-vaci-fegyhaz-es-borton-sport-es-szabadidokozpontja