2017. november 29-én a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartották meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács utolsó negyedéves ülését, amelyen kiemelt vendégként vett részt a Belügyminisztérium Közigazgatási Államtitkára, Dr. Felkai László. A rendezvényt Dr. Hatala József ny. rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke nyitotta meg, aki megköszönte a büntetés-végrehajtási szervezetnek a helyszín biztosítását.

Az évadzáró ülésen olyan fontos témák kerültek napirendre, mint a közoktatás fejlesztése, a gyermekvédelem helyzetének javítása, az áldozatsegítés aktuális kérdései, a rendőrség bűnmegelőzési, valamint a büntetés-végrehajtás reintegrációs munkájának bemutatása. A jövőbeni tervek is fontos részét képezték az ülésnek.

Fotó: BvOP Kommunikációs Főosztály

A megnyitót követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelési Stratégiai Főosztály főosztályvezető-helyettese, Borosán Beáta tartotta meg előadását a „Fejlesztések, aktualitások a köznevelési rendszerben” címmel. Ezt követően szintén az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakemberei, Dr. Lantai Csilla, a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese és Sikóné Bartos Edina gyermekjóléti referens tartották meg közös előadásukat „A gyermekvédelem és a gyámügyi igazgatás aktuális kérdései, tervezett változások bemutatása” témában.

 Fotó: BvOP Kommunikációs FőosztályA rendőrség bűnmegelőzési tevékenységével kapcsolatos feladatairól, azok végrehajtásának eredményeiről, az azzal kapcsolatos felmerülő problémákról Németh Ágnes rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tartotta meg beszámolóját. Ezt követően a büntetés-végrehajtás reintegrációs tevékenységével kapcsolatos feladatokat, azok végrehajtásának eredményeit Schmehl János bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese ismertette.
A rendezvény utolsó előadását az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. Gellén Márton „Az áldozatsegítéssel kapcsolatos legfontosabb feladatok, jövőbeni tervek” címmel tartotta meg.

Fotó: BvOP Kommunikációs Főosztály