Szeptember óta szedik az elítéltek a fűszerpaprikát a Nagyfa-Alföld Kft.10 hektáros területéről, a kukorica és a szója betakarítása befejeződött. Emellett megkezdődött az őszi búza vetése és hatvan kisbárány is született az intézet juhászatában.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

Az őszi napsütésben átlagosan harminc elítélt szüreteli a paprikát november elejéig a nagyfai földeken. A fogvatartottak eddig a termés felét gyűjtötték össze.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

 A 310 hektáron vetett kukorica, szója és napraforgó betakarítási munkái is a végéhez közelednek. Kukoricából rekordmennyiségű termés, hektáronként 12 tonna került a raktárakba.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

A gondosan előkészített talajon, 230 hektáron vetik az őszi búza magját. A juhászatban 150 birkát terelnek az elítéltek, az ősz kezdete óta hatvan kisbárány született.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

Májustól újra üzemel a húsüzem külső vállalkozó bevonásával. Az elítéltek egy vágóhídról ideszállított félsertéseket aprítják darabokra.

Fotó: Szegedi Fegyház és Börtön

Ebben az üzemben átlagosan tizenöten dolgoznak. A jövőben még több szorgos kézre lesz szükség, hiszen a vállalkozó vágóhidat is üzemeltetne a húsüzemben. A Nagyfa-Alföld Kft. nagyfai telepén mezőgazdasági munkákban 50-60 elítéltet foglalkoztat naponta. Azok az elítéltek dolgozhatnak itt, akik egészségügyileg alkalmasak és foglalkoztatásuk alacsony biztonsági kockázatot jelent.