Intézetünkbe látogatott 2016. 09. 20-án Jan Eriksen, evangélista. A norvég szerző könyvbemutatóval egybekötött előadására sokan voltak kíváncsiak a sándorházi és a mélykúti alegységből is, összesen 107 fő vett részt a programon.

Az utazó evangélista magával ragadó előadást tartott a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A mélykúti objektum ebédlője csaknem megtelt, a fogvatartottak feszült figyelemmel hallgatták nem mindennapi élettörténetét, ami bővelkedett döbbenetes fordulatokban és humoros részletekben. „Egész életemben hazudtam és megismerem a hazudozókat, így hittem a fiatal lelkésznek.” - számolt be megtéréséhez vezető egyik lépcsőfokról Jan Eriksen. Az előadás végén életrajzi könyvéből adott át egy dedikált példányt a közönség minden tagjának, a Striciből evangélista című műve 14 nyelven jelent meg, az ajánlóban a következőt olvashatjuk:

Forrás: Pálhalmai Országos BV. Intézet„Élettörténete éppoly drámai, mint az Istennel való találkozása volt. Amikor Jan a norvég alvilág antiszociális ingoványában töltött 16 év után közel járt az elmerüléshez, meglátta a reménytelen helyzetét beragyogó világosságot – Jézus Krisztus evangéliumát. Jan ma már maga is e világ sötétjében ragyogó világosság. Ő vezeti a Street Ministries International nevű nemzetközi evangelizációs szolgálatot, amely azokat igyekszik elérni, akik még mindig e környezet rabjai.”

Forrás: Pálhalmai Országos BV. Intézet Eriksen több állomásos világkörüli előadássorozata magyarországi állomásán több büntetés-végrehajtási intézetbe is ellátogatott, így járt például a Váci Fegyház és Börtönben, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben is. Hazánk után többek között Szingapúrba, Vietnámba, Dél-Afrikába, Németországba vezet a norvég szerző útja.