A tatabányai SzC Bláthy Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium fogadta Tatán pályaorientációs előadásra Halmai Tamás bv. alezredes, személyügyi és szociális osztályvezetőt és Győr András Péter c. bv. törzsőrmestert, a Műveleti csoport főfelügyelőjét.

Az előadáson a középfokú intézmény 10., 11. és 12. évfolyamos hallgatói közül hatvan, fegyveres és rendvédelmi képzésben, oktatásban is részesülő diákja vett részt.

 Fotó: Gy-M-S Megyei Bv. IntézetHalmai Tamás bv. alezredes a bemutatkozás után ismertette a büntetés-végrehajtás jelenét, jövőbeli célkitűzéseit, Előadásában bemutatta a győri intézet szakmai tevékenységét, valamint ismertette a felvételi eljárás követelményeit. Győr András Péter c. bv. törzsőrmester a felügyelő beosztással járó szakmai követelményeket, a bv. szervezetben rendszeresített fegyverzeti anyagot mutatta be a hallgatóságnak.  

Fotó: Gy-M-S Megyei Bv. Intézet
Az előadás végén a diákok érdeklődő kérdéseket tehettek fel az előadóknak, illetve kézbe vehették a szemléltetett fegyverzeti anyagot. Az intézetben toborzó plakát kihelyezésére is sor került, és reményeink szerint a pályaorientációs előadások tovább folytatódnak, már a következő úticél: Kisbér.