A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Bükkszéken rendezete meg a regionális kutyás szakmai napot, amelyen az intézet mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Heves Megyei Rendőr Főkapitányság kutyás szolgálatai vettek részt.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA múlt hét pénteken megrendezett szakmai tréning helyszíne a gyönyörű környezetben lévő bükkszéki ifjúsági tábor volt, ahol az öt intézet 16 kutyavezetője vett részt.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetA szakmai napot az intézettel szerződésben álló Fajcsák Zoltán, neves kutyakiképző tartotta. A gyakorlat célja a kutyavezetők és kutyáik képzése volt. A feladatok között szerepelt fegyelmező, engedelmességi, őrző-védő, elfogási, támadás megakadályozására, illetve kábítószer megtalálása irányuló feladat, melyet kutyáink és vezetőik mindegyike sikeresen teljesített. A gyakorlatok nagy része olyan mindennapokból vett szituáció, amely  a büntetés-végrehajtási intézetek működése során bármikor előfordulhat.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végehajtási IntézetA rossz idő ellenére elmondható, hogy a szakmai nap nagy sikert aratott a résztvevők körében. Kiváló volt az összhang a kutyák és vezetőjeik között, valamint jól felkészültek a mindennapos szolgálati tevékenység ellátására.

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet