Újra jóvátételi munkával segítettek a fogvatartottak, most a szociálisan rászorulóknak szánt tűzifát mérték, pakolták Hartán.

Forrás: Állampusztai OBVI

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben szabadságvesztésüket töltő fogvatartottak ismét segítettek a hartai önkormányzatnak. A fogvatartottak negyedévenként vállalkozhatnak az önkéntes feladatokra. A külső helyszínekre a legalacsonyabb biztonsági kockázati besorolású elítéltek mehetnek dolgozni. Ennek megfelelően pénteken hét fogvatartott segített a szociális tűzifa pakolásában. Korábban a temető takarításában, az adventi előkészületek során sátorállítással és a település karácsonyfájának díszítésében is részt vettek az elítéltek.
Forrás: Állampusztai OBVI

A fogvatartottaknak önkéntes döntésük alapján, lehetőségük van jóvátételi programba bekapcsolódni. A jóvátétel célja az okozott sérelem, kár szimbolikus helyreállítása. Ilyenkor a  büntetőeljárással érintett családok, a közösségek és a társadalom számára is tudnak jóvátételt nyújtani. Ilyen munka lehet egy közterület rendbetétele, kerítésfestés. A helyi közösség a jóvátétel elfogadásával segíti a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését.

Forrás: Állampusztai OBVI