Hírek

2018. október 5. 8:21

Külföldi delegáció fogadása

Ausztriából és Magyarországról érkezett bírák tettek szakmai látogatást a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben.

2018. szeptember 10. 16:21

Nyugdíjas találkozó Sopronkőhidán

A Sopronkőhidáról nyugdíjba ment kollégák még mindig kíváncsiak volt munkahelyükre, és fontosnak tartják az egymással és korábbi munkatársaikkal való találkozást.

2018. szeptember 6. 21:42

Szent Adorján napja alkalmából helyi ünnepség keretében ismerték el a kiemelkedő kollégák teljesítményét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben

Sopronkőhidán is meg emlékeztek a bv. védőszentjéről az intézetben megtartott ünnepségen.

2018. szeptember 6. 18:50

Magas-Bakonyban teljesítménytúráztunk

6 fős Sopronkőhidai Haza-Járó kis csapatunkban mindenki már legalább második alkalommal vett részt a Magas-Bakony teljesítménytúrán.

2018. szeptember 4. 17:41

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön ad otthon a büntetés-végrehajtás járőr és nyomkövető kutyák oktatásának.

A büntetés-végrehajtás saját berkein belül, több mint négy hónapon keresztül tart az a speciális képzés, melynek során járőr és nyomkövető feladatok ellátására készítik fel a szolgálati kutyákat és vezetőiket egyaránt.

2018. szeptember 4. 11:09

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön napközis gyermektáborában két hét alatt összesen 62 kisgyermek nyaralt.

2016-ban indult –egy két gyermekes anyuka ötlete alapján- az a kezdeményezés, hogy a nyári szünetben, amíg a szülők dolgoznak, általános iskolás gyermekük felügyelet mellett, élményekkel gazdagodva tölthesse az idejét. A folyamat idén sem szakadt meg, hiszen a szülők és gyermekek körében évről évre nagy sikert aratnak a programok. Ezt mutatja az is, hogy az első héten részt vevő gyermekek nagy része a második héten is ott volt.

2018. augusztus 3. 13:10

Kilencvenedik születésnapot köszöntött az intézet parancsnoka

Pócza Vilmos ny. bv. alezredes napokban ünnepelte a 90. születésnapját, melynek alkalmából a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön Parancsnoka is köszöntötte.

2018. július 13. 10:40

Ajándék az óvodásoknak, jóvátételként

Fogvatartott által készített cérnaképeket adott át a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön nevében Takács Péter bv. alezredes gazdasági vezető a soproni Hermann Alice Óvoda Sopronkőhidai Tagóvodája részére.

2018. július 9. 13:31

Javulnak a személyi állomány munkakörülményei Sopronkőhidán

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft-vel együttműködve az intézet melletti parkolóban 18 kerékpár tárolására alkalmas tárolót alakított ki.

2018. június 20. 13:25

Hiányszakmákban szereztek a fogvatartottak OKJ-s bizonyítványt Sopronkőhidán

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben a szakmaképzés 2015 őszén indult, akkor még csak kőműves, szobafestő és mázoló, valamint villanyszerelő képzésekkel. 2016. őszétől az előbbieken kívül további két szakmában is elindulhatott a képzés, így egészült ki hegesztő és a rendkívül kedvelt szakács oktatással a paletta.