2018. május 9-én, másfél éves képzés után vehették át a fogvatartottak bizonyítványaikat, amellyel lezárult a festő-mázoló-tapétázó szakképzés.

2017 januárjában keresztféléves képzés keretében indult el a festő-mázoló-tapétázó szakmai végzettség megszerzését célzó felnőttképzési program. A pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépskolája, Szakiskolája és Kollégiumával kötött együttműködési megállapodás alapján intézetünk biztosította a helyszínt, ahol a fogvatartottak hetente négy alkalommal, napi három és fél órában tanulták a mesterséget, ahol elméleti és gyakorlati tudásra tettek szert. Ezen a héten számot adtak a megszerzett tudásról szóbeli és írásbeli vizsgán, ahol mindenki jó eredménnyel végzett.

Fotó: baranya Megyei Bv. Intézet

A résztvevők között felnőtt korú előzetesen letartóztatottak, felnőtt korú elítéltek és fiatalkorú elítéltek is voltak.

Fotó: Baranya Megyei Bv. Intézet

A fogvatartottak a szakmunkás iskolai bizonyítványt, valamint a szakképzettség megszerzéséről szóló bizonyítványt is átvehették. Az itt megszerzett szakképzettség a munkaerőpiacon is megállja a helyét, így a szabadlábra helyezést követően versenyképes kereset megszerzésének lehetőségét kapja az, aki ebben a szakmában fog elhelyezkedni.

Fotó: Baranya Megyei Bv. Intézet