Bordásfalat, tornazsámolyt, tornapadot és a börtönben készült alkotásokat kaptak ajándékba a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató dr. Foltán József Országos Egyházi Módszertani Gyermekotthonának lakói december 22-én, a Szegedi Fegyház és Börtöntől.

A Szegedi Fegyház és Börtön is csatlakozott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának jóvátételi programjához.

Bozó Bea
A tornaszereket elítéltek állították össze, a munkáltatásukat szervező Nagyfa-Alföld Kft. szegedi telepén, a gyermek témájú rajzokat, grafikákat pedig szabadidejükben készítették a Csillag lakói. A Szegedi Fegyház és Börtönben büntetésüket töltő fogvatartottak évek óta ajánlanak fel önkéntesen alkotásokat civilszervezeteknek, oktatási és egészségügyi intézményeknek. Ezt a tevékenységet támogatja és szervezi az intézet – mondta a lakásotthonban tartott kis ünnepségen Tikász Sándor bv. dandártábornok, intézetparancsnok, a kis lakók gyűrűjében. Majd Borsi János bv. ezredes, igazgató hozzátette, hogy a fogvatartottak szívesen vettek részt a gyerekeknek készülő tornaszerek összeállításában.

Bozó Bea

A családias légkörben zajló átadáson Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálat főigazgatója megköszönte a képeket és festményeket, amelyeket menet közben a gyerekek kiválasztottak szobájuk díszítésére. Nagyon örültek a Nagyfa-Alföld Kft.- től kapott tornaszereknek, amelyek nélkülözhetetlen eszközei a konduktív pedagógiai foglalkozásoknak. Az ajándékozás után a lakásotthon konyhájában az egyik kislány sajátkészítésű kakaóval és tojásos-sonkás kenyérrel kínálta a vendégeket.

Bozó Bea