Tolna Megyei Bv. Intézet

A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megyei jellegű, előzetes letartóztatottakat fogvatartó intézet. Közös épületegyüttesben helyezkedik el a Tolna Megyei Főügyészséggel, valamint a Szekszárdi Törvényszékkel, a város központi részén. Alapfeladata az illetékességi területéhez tartozó 6 járási bíróság /Baja, Bonyhád, Dombóvár, Paks, Szekszárd, Tamási/ által elrendelt előzetes letartóztatások, valamint az elzárások végrehajtása. A fogvatartottak között legnagyobb számban felnőtt korú férfiak vannak, de találhatunk itt felnőtt korú nőket, és néha - átmenetileg - fiatalkorú fiúkat és lányokat is. Esetenként más intézetekből megőrzésre érkező jogerős elítéltek ideiglenes elhelyezését is biztosítjuk. Az intézet befogadó képessége 91 fő, de előfordul, hogy egy időben akár több mint 150 fogvatartott elhelyezését és ellátását is meg kell oldanunk.

A fogvatartottak költségvetési munkáltatás keretében az intézet konyháján, műhelyében, könyvtárában, valamint a tisztaság fenntartásában, takarítóként kerülnek foglalkoztatásra, illetve egyéb társadalmilag hasznos munkavégzésben vesznek részt. A hivatásos állomány felügyeletével és irányításával az intézet konyháján kisegítőként végeznek munkát, valamint részt vesznek a napi élelem kiosztásában, illetve a műhelyben karbantartási, javítási munkákat végeznek. Az intézet vezetése – a társadalmi elvárásoknak megfelelőn - kiemelt figyelmet fordít a fogvatartottak által elvégezhető, a város szempontjából is hasznos munkák felkutatására és a fogvatartottak foglalkoztatására.

A fogvatartottak szabadulás utáni sikeres társadalmi reintegrációja érdekében törekszünk, a lehető leg szélesebb körű képzési, oktatási és egyéb programok biztosítására. Végső célunk, hogy minél több olyan embert engedjünk vissza a szabad életbe, aki felkészült az elvárt együttélési szabályok elfogadására, betartására, és képes azoknak megfelelő életet élni. 

 

 Jéri Tamás bv. alezredes
 mb. parancsnok

 

 

 

 

 


 


Nagyobb térképre váltás