A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Szakközépiskola diákjai immár hetedik éve vesznek részt bűnmegelőzési célú látogatásokon a Fiatalkorúak Bv. Intézetében.

Forrás: Fiatalkorúak Bv. Intézete Tököl

Forrás: Fiatalkorúak Bv. IntézeteA magyar középiskolai és egyetemi csoportok mellett érdekes színfolt a dunaszerdahelyi szakközépiskola az intézet bűnmegelőzési programjában. A magyar diákok érdeklődése révén az évek során közel 800 diákot fogadtunk Szlovákiából tanáraik kíséretében, bűnmegelőzési projekt keretében. A bűnmegelőzési célú látogatás programja és célja teljes körűen megegyezik a helyi iskolák programjával. A látogatások alkalmával a diákok megismerhetik a benti világot, és szembesülhetnek azokkal a tényezőkkel, amelyek a börtönhöz vezetnek.
A látogatók a Fiatalkorúak Bv. Intézetének megtekintése mellett egy közös futballmérkőzés révén is találkozhattak a fogvatartottak hétköznapjaival, a személyes tapasztalatok kapcsán pedig elgondolkozhatnak azon, hogyan lehet és kell elkerülni a börtönbüntetést.
Az iskola diákjai nem érkeztek üres kézzel, a szabadidő hasznos eltöltése érdekében hasznos társasjátékokat ajándékoztak a fogvatartottaknak, melyet jelképesen az intézet parancsnoka vett át bűnmegelőzési előadását követően.