Negyedik tanévét nyitotta meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Ludovikán. Az állami és egyetemi vezetők részvétele mellett a ceremónián részt vett Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Tollár Tibor tű. vezérőrnagy megbízott országos katasztrófavédelmi főigazgató is. Az ünnepségen sor került az első éves hallgatók fogadalomtételére is.

„Évtizedes hagyományok foglalata ez az intézmény és évszázados értékek szimbóluma a mögöttünk magasodó Ludovika Főépület”- kezdte ünnepi beszédét Patyi András. „Évnyitónk üzenete a mából a jövőbe szól” - hangsúlyozta, és szólt arról, hogy a Ludovika Campus fejlesztése tovább halad: a napokban adják át a 600 fős, modern kollégiumi létesítményt és hamarosan elindul az új oktatási épület kivitelezése is. Az állam több évtizedes elmaradását pótolja ezzel a beruházással - emelte ki beszédében a rektor.

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora Fotó: rtk.uni-nke.hu

"Erőnk a tudásban, a tudás és a szolgálat iránti alázatunkban van. És van remény, méghozzá a hallgatóinkban, akik eredményeikkel hitet tesznek missziónk mellett.” Hangsúlyozta, hogy ezekben az időkben sem felejtik el az egyetem misszióját: a jövő tisztjeinek, köztisztviselőinek, vezetőinek nevelését.

Trócsányi László igazságügyi miniszter elmondta, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem feladata, hogy hazájukat szerető, azért cselekvő embereket képezzen, és aki a közszolgálatot tanulja, annak elsősorban valamilyen értékrendet kell elfogadnia, a többi között hinnie kell, hogy létezik a közérdek, a közjó. Trócsányi László szerint a köz szolgálata létérdeke Magyarországnak, ezért az egyetemről kikerülőktől joggal várhatja el az állam a szakmai tudást, a műveltséget és az erkölcsös magatartást. „Mindezért úgy gondolom, hogy a közszolgálatban dolgozók a kiszámítható, biztos megélhetést garantáló életpálya lehetőségét érdemlik, amit a kormány biztosít is” - hangsúlyozta a tárcavezető.

A tanévnyitó ünnepségen közreműködött az NKE Bartók Táncegyüttes, a múzeumban pedig a folytatás előtt álló Ludovika Campus beruházás képeiből látható fotókiállítás.

Fotó: rtk.uni-nke.hu

A képek és a tartalom forrása: http://uni-nke.hu/