A hagyományoknak megfelelően a Budavári Palota Oroszlános Udvara adott otthont június 28-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tisztavatási ünnepségének.

Az ünnepségen 150 végzős hallgatót, köztük 12 bv. hadnagyot avattak, akik Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Prof. Dr. Patyi András rektor, a tábornoki kar jelenlétében és a Szent Korona másolata, illetve a történelmi zászlók előtt tették le esküjüket.
 
A tisztavatáson beszédet mondott Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, aki hangsúlyozta, hogy a kormány nem változtatta meg azt a 2010-ben megfogalmazott célját, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen. A tárcavezető kiemelte: csak a rend keretein belül fejlődhet az ország gyorsan, és zárkózhat fel az EU vezető országaihoz, amihez a hivatásos állománynak egyszerre kell garantálnia az ország biztonságát és minden itt élő jogát. Majd hozzátette, hogy a július 1-jétől hatályba lépő életpályamodell erkölcsileg és anyagilag is növeli a rendvédelmi dolgozók elismerését. Az új jogszabály a tudás, a teljesítmény és a tapasztalat figyelembevételével folyamatos előmenetelt garantál, az illetményrendszer reformja pedig 2019-ig átlagosan 50 százalékos illetménynövekedést biztosít a hivatásos állománynak – emelte ki.

Forrás: BVOP

Forrás: BVOP

Forrás: BVOP

Forrás: BVOP

Forrás: BVOP

Forrás: BvOP