Első alkalommal vettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett HVG Állásbörzén, ahol bemutattuk a büntetés-végrehajtási szervezet tevékenységeit, valamint folytattuk toborzásunkat is.

A március 8-9. között az Országos Képzési és Karriernapok keretében megtartott állásbörze hazánk legjelentősebb karrierrendezvénye, ahol több mint 200 kiállító mellett most mi is megcélozhattuk elsősorban a friss diplomásokat, valamint a tapasztalt és karrierorientált szakembereket is, ám az állásbörzére kilátogatók köre vegyes: pályakezdők, tartós munkanélküliek, gyesről visszatérni akaró anyák és munkahelyváltáson dolgozók egyaránt keresik a kapcsolatot a kiállítókkal. A kétnapos seregszemlén közel 13.000 látogató vesz részt évről évre.

A Belügyminisztériumnak köszönhetően közös kiállítási térben igyekeztünk bemutatni a rendészeti és közigazgatási tevékenységeket, illetve tájékoztatást adni a látogatókat a rendészeti hivatásról, közszolgálatról. A Büntetés-végrehajtási Szervezet standján kívül az Országos Rendőr-főkapitányság is toborzott, valamint a Belügyminisztérium Közigállás portálja is ismertette a közszolgálati álláslehetőségeit. 

Fotó: BvOP

Mint ismeretes, a börtönök telítettségének csökkentésére létrejött férőhelybővítési program keretében 8 új börtön épül a közeljövőben: Kunmadarason egy ezerfős, míg Ózdon, Kemecsén, Csengeren, Komlón, Békésen, Hevesen és Komádiban egy-egy ötszáz fő elhelyezésére szolgáló bv. intézet. Az új beruházásoknak köszönhetően 2500 új munkahely létesül. A felépülő börtönökben többféle álláslehetőség betöltésére nyílik lehetőség, akár közép, akár felsőfokú végzettséggel. A toborzási tevékenységben meghirdetett lehetőségek közül mindenki megtalálhatja a számára ideális munkakört, hiszen egy középiskolai érettségivel felügyelői, egészségügyi ápolói, felsőfokú végzettséggel pedig akár reintegrációs tiszti beosztások betöltésére is lenne lehetőség.

Fotó: BvOP

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Humán Szolgálatán dolgozó munkatársainknak nem volt könnyű dolguk, hiszen olyan szakmai partnerek, cégek mellett kellett munkalehetőséget kínálni és bemutatni a rendészeti tevékenységünket az érdeklődők számára, mint a MOL vagy az MVM csoport, illetve a Jobline állásportál, amely az ország egyik legnagyobb munkaközvetítő fóruma.

Fotó: BvOP

A büntetés-végrehajtási hivatás iránt érdeklődők részletes tájékoztatást kaptak a büntetés-végrehajtás felépítéséről, a felépülő új börtönökről, a toborzási és felvételi eljárásról, a kiképzés menetéről és ami a legfontosabbak egyike egy ilyen börzén, a bérezésről, valamint az előmeneteli lehetőségekről is.

Összességében sikeres volt a rendészeti toborzási tevékenységünk, hiszen a rendészeti életpályával együtt járó hivatásos munka különlegesnek számított ezen a börzén, ahol főleg műszaki, mérnöki, IT vagy gazdasági vonalon kínáltak álláslehetőségeket. Standunkat több mint 150-en keresték fel a két nap alatt és többen voltak olyanok is, akik kifejezetten örültek, hogy ezen az állásbörzén közelebb kerülhettek a rendészeti szakmához – mondta el Győri Levente bv. alezredes, a BvOP toborzási tevékenységgel megbízott Humán Szolgálat, Oktatási és Szociális Osztályának vezetője.

Elmondta továbbá, hogy eddig mintegy 5500-an jelentkeztek a szervezet toborzási felhívására, valamint azt is, hogy áprilisban újabb, közel 140 új felszerelő kiképzése kezdődik a Szentendrén lévő Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján.