November 16-18 között a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködési gyakorlatára került sor az intézet Nagy Ignác utcai objektumában.

A gyakorlatok az esti órákban, váltást követően kezdődtek és minden alkalommal értékeléssel zárultak. A feltételezés szerint a negyedik, illetve harmadik emelet egyik zárkájában az ott tartózkodó fogvatartottak tüzet gyújtottak, melyet fényfüzérek jelöltek. A kijelölt zárkákat teljes egészében elborították füsttel, ami jól szimulálta a valós élethelyzetet és nagymértékben megnehezítette a beavatkozást végzők dolgát, akárcsak a zárkákban elhelyezett "fogvatartottak", akiket kollégák alakítottak.
Mind a tűzoltók, mind a büntetés-végrehajtás személyzete szakszerűen és gyorsan hajtotta végre a szükséges feladatokat. A gyakorlatokat követően a katasztrófavédelem szakemberei és a büntetés-végrehajtás munkatársai közösen elemezték az eseményeket, a gyakorlatot mindhárom napon mindkét fél eredményesre értékelte.

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP

Fotó: BvOP