A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet területén a fogvatartotti munkáltatást az intézet költségvetési munkáltatása mellett, az Adorján-Tex Kft. bérmunkában is végzi. Az Adorján-Tex Kft. és a Nánás Papír Kft. között létrejött bérmunkaszerződés alapján jelenleg 15 debreceni fogvatartott dolgozik az üzemben.

A debreceni börtönben jelenleg is folyó munkálatok során napi 1500 darab papírzsákot gyártanak a fogvatartottak. A késztermékek kiszállítása heti rendszerességgel történik.

Forrás:HBMBVI

Most az üzem és a végezhető munkafolyamatok is bővülnek, mivel az intézet és az Adorján-Tex Kft. a fogvatartotti munkáltatás gyarapítása céljából 2016 májusában kezdte meg egy új üzemcsarnok felújítási munkálatait.

Forrás:HBMBVI

Az intézet házi műhelyében foglalkoztatott fogvatartottak végezték a felújítási munkálatok kőműves részét, a falak és a padozat teljes felújítását.

Forrás: HBMBVI

A további szakmunkálatokat az Adorján-Tex Kft. alkalmazásában álló, illetve más külsős szakemberek végezték el. Ezen munkálatok magában foglalták a teljes elektromos hálózat és az ehhez kapcsolódó elosztószekrények, továbbá az ablakok és az ajtók cseréjét is, de új kamerarendszert és mozgásérzékelő berendezéseket is telepítettek.

Forrás:HBMBVI

A felújított üzemcsarnok előre láthatóan 20 fogvatartott munkáltatását tudja majd biztosítani. Az új gyártóberendezések – a csomagoló gépek, a cipővédőzsák, az orvosi sapka, a szájmaszk készítő, valamint a szalagvágó és a csomagoló gépek – a segédanyagokkal együtt 2016 augusztusában érkeztek az intézethez. A gyártósor beüzemelése és az üzemben dolgozó fogvatartottak kiválogatása jelenleg még folyamatban van.

Forrás:HBMBVI

Forrás:HBMBVI

Forrás:HBMBVI