Második alkalommal, közös szervezésben rendezte meg a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Honvéd Arrabona Sportegyesület a „Zöldár 2013 – Összefogás” Emlékfutást. A rendezvényt a 2013-as dunai nagy árvíz mementójaként hívták életre.

Az árhullám idején tizenötezer önkéntes és kétezer-ötszáz katona segítségével sikerült minden települést megvédeni az áradó Mosoni-Dunától és Rábától. Homokzsákok megtöltésében, azok helyszíni kiürítésében, illetve a terület visszarendezésében a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai is részt vettek. A rendezvény erre a társadalmi rétegeket összekovácsoló közös teljesítményre, bajtársiasságra emlékezik a váltófutás révén.

Fotó: GY-M-S Megyei Bv. Intézet
A futóversenyen részt vett intézetünk is, ahol közel harminc kilométeres távot kellett teljesíteni a hét fős csapatoknak, megközelítőleg négy kilométerenként váltva egymást. A Mosoni-Duna mentén kanyargott az útjuk, kerékpárutakon és töltéseken át. Csapatunkból ketten is megbetegedtek, így végül öten teljesítették a távot: Gömbös Ferenc, Halmai Tamás, Koller Mátyás, Szalay László és Szentes Ádám.

  

Fotó: GY-M-S Megyei Bv. Intézet

 

A rendkívüli meleg nagyon megviselte a résztvevőket, ezért nagyon kellemes meglepetést jelentett az a „túlélő-csomag”, amit a csapatok kaptak, benne vízzel, gyümölccsel és némi energia-utánpótlást szolgáló édességgel. A rendezvény végén bográcsgulyás várta a befutókat.
A fiúk kitettek magukért: a kis csoportlétszám ellenére a középmezőnyben végeztek, huszonnegyedikek lettek a harmincnyolc induló csapatból.

Gratulálunk nekik!

Fotó: GY-M-S Megyei Bv. Intézet