EFOP jóvátétel keretében szépült meg az idősek otthonának kertje Dunaújvárosban

Publikálva: 2018. június 22.

Sajtónyilvános jóvátételi program keretében hat fogvatartott szépítette meg a dunaújvárosi Batsányi utcai idősek otthona udvarát.

2018. június 19-én az EFOP 1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című kiemelt projekt keretében a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bernátkúti alegysége kertépítő, kertszépítő sajtónyilvános jóvátételi programot szervezett az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona I. számú Gondozási Központja részére.

Fotó: BvOP EFOP ProjektirodaA jóvátételi programba a fogvatartottak önként jelentkeztek, a jóvátételre történő felkészítést az EFOP tanácsadók végezték.
Az eseményt Bőhm Attila tanácsadó nyitotta meg, majd Kaiser Gabriella c. bv. alezredes, vezető reintegrációs tiszt, EFOP szakmai vezető adott tájékoztatást a sajtó résztvevői számára a szervezet jóvátételi programjairól, a helyi eredményekről.

Fotó: BvOP EFOP Projektiroda
A kertépítő jóvátétel célja az okozott sérelem, kár szimbolikus helyreállítása volt. A jóvátételi munka és az erre felkészítő foglalkozások során az elkövetőben növekedhet a felelősségérzet, erősödhet a tettekkel való szembenézés, a következmények viselésének igénye, mely mind hozzájárulhat a reintegráció sikerességéhez.
Az egyik fogvatartott úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy szerinte azért is jó a „Fogvatartottak reintegrációja” program, mert nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyíthatják a fogvatartottak, hogy képesek a változásra, képesek jót is tenni.
A fogvatartottak a felújítás és átépítés alatt álló idősek otthona elhanyagolt udvarát tették szebbé a nap folyamán, hogy az otthonban élő idősek szép külső környezetben élhessék mindennapjaikat.
Gyöngyösiné Hoffer Szilvia, a Gondozási Központ vezetője a program sajtónyilvános részének lezárásakor megköszönte a jóvátételt, mely, mint mondta óriási segítség volt az intézmény számára.
A büntetés-végrehajtási szervezet bátorítja a jóvátételi munkát, ezt bizonyítja, hogy Dunaújvárosban az elmúlt hónapban is valósult meg az EFOP projekt keretében sajtónyilvános jóvátétel, melyet anyák napja alkalmából szerveztek.


A projekt és sajtónyilvános eseményei elfogadóbbá teszik a társadalom tagjait, így szélesebb körben is felismerik, hogy a szabadulást követő utógondozásban és a sikeres visszailleszkedésben éppen akkora szerepe van a nyitott közösségeknek, mint a büntetés-végrehajtás szakembereinek.

Az EFOP 1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció