Büntetés-végrehajtási Szervezet

Rabok építik az új kiskunhalasi börtönt

Publikálva: 2018. október 9.

A büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programja jelentős állomásához érkezett: 470 fogvatartott befogadására alkalmas börtön létesül Kiskunhalason, a korábbi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ átépítésével. A munkálatok legnagyobb részét elítéltek végzik, lényegében ők építik meg az új börtönt.

Tovább a teljes cikkre

Börtönben csapnak össze a szolgálati kutyák

Publikálva: 2018. szeptember 25.

Három napon át ad otthont a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a kutyavezetők és szolgálati kutyák VIII. országos versenyének. 2018. szeptember 25. és 27. között a szolgálati ebek különböző kategóriákban mérettetik meg magukat.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak a világot jelentő deszkákon

Publikálva: 2018. szeptember 24.

Szeptember 22-én a Színházak Éjszakája programsorozat egyik legkülönlegesebb eseményeként a hazai börtönszínjátszás legjobbjai debütáltak a ferencvárosi Pinceszínház színpadán. A tököli elítéltek az augusztus 17-én megrendezett III. Országos Börtönszínházi Találkozó győztes előadásával léptek fel, míg a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Fórum Színházának tagjai egy interaktív bűnmegelőzési előadást mutatták be a nagyérdeműnek.

Tovább a teljes cikkre

Országos razziát tartott a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2018. szeptember 22.

Az ország eddigi legnagyobb biztonsági vizsgálatát hajtotta végre a büntetés-végrehajtás, a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal támogatásával 2018. szeptember 20-án.

Tovább a teljes cikkre

Európa első fiatalkorú elítélteknek rendezett börtöncursillojat tartották meg Szirmabesenyőn

Publikálva: 2018. szeptember 18.

2018. szeptember 13-16. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Fiatalkorúak Regionális Intézete adott otthont Európa első olyan börtöncursillojának, amelyet fiatalkorú fogvatartottaknak tartottak. A rácsok mögötti lelki tanfolyamon 15 együttműködő, szabálykövető fiatalkorú vehetett részt. A Szirmabesenyőn büntetésüket töltő fiataloknak megtartott foglalkozás nagyban hozzájárul a büntetés-végrehajtás egyik fő céljához, a reintegrációhoz.

Tovább a teljes cikkre

Közel 260 fogvatartott ül iskolapadba a Csillagbörtönben

Publikálva: 2018. szeptember 11.

A Szegedi Fegyház és Börtön iskolájába is becsengetnek szeptember 10-én.

Tovább a teljes cikkre

Szent Adorján-nap huszonharmadszor

Publikálva: 2018. szeptember 11.

2018. szeptember 8-án huszonharmadik alkalommal ünnepelte a büntetés-végrehajtás a szervezet napját, Szent Adorján-napot. A börtönőrök védőszentje római katona volt Maximianus császár uralkodása idején, aki keresztény hite felvállalásáért halt mártírhalált. Szent Adorján 1996 óta a büntetés-végrehajtási szervezet védőszentje.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések Szent Adorján ünnepén

Publikálva: 2018. szeptember 10.

2018. szeptember 8-án huszonharmadik alkalommal ünnepelte a büntetés-végrehajtás a szervezet napját. A Szent Adorján-napi ünnepi állománygyűlést szeptember 7-én, a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumában tartották.

Tovább a teljes cikkre

Jóvátétel - egy nap alatt két helyszínen segítettek a fogvatartottak

Publikálva: 2018. szeptember 4.

A megyei pedagógiai szakszolgálat helyi intézménye, a közelmúltban új helyre költözött Nevelési Tanácsadó bejáratát csinosították, majd az Aprók Háza Tagóvoda udvarának eszközeit tették rendbe azok a fogvatartottak Dunaújvárosban, akik önkéntesen vállalták részvételüket az EFOP Fogvatartottak reintegrációja című projekt keretében szervezett jóvátételi eseményeken.

Tovább a teljes cikkre

A börtönökben is becsöngettek

Publikálva: 2018. szeptember 3.

Szeptember elején a hazai büntetés-végrehajtási intézetek tantermeiben is megszólalt a 2018/2019-es tanév első csengetése. A magyar börtönökben közel 800 fogvatartott kezdi meg általános iskolai, több mint 1100 középiskolai, 24 fő pedig felsőfokú tanulmányait. Az arra érdemes fogvatartottak közül 1300-an még piacképes szakmát is szerezhetnek a rácsok mögött, így majdnem minden ötödik fogvatartott, összesen több mint 3200 elítélt ül be a padokba hamarosan.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek a gyermekekért

Publikálva: 2018. augusztus 30.

A baracskai börtönben jogerős büntetésüket töltő fogvatartottak a Szent János Kórház Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályán jóvátételi munkavégzés keretében felújítják a foglalkoztató helyiségeket.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek egy szebb Budapestért

Publikálva: 2018. augusztus 24.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet jogerős büntetésüket töltő fogvatartottjai jóvátételi munkavégzés keretében a börtönnel szemben lévő, graffitikkel elcsúfított családi ház kerítését renoválták 2018. augusztus 24-én.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

Publikálva: 2018. augusztus 21.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából köztársasági és belügyminiszteri elismerésben részesültek kollégáink a Belügyminisztériumban, illetve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságon tartott ünnepségeken.

Tovább a teljes cikkre

A tököli börtön társulata nyerte a III. Országos Börtönszínházi Találkozót

Publikálva: 2018. augusztus 17.

Immár harmadszor kaptak lehetőséget a börtönszínházakban játszó, rátermett fogvatartottak arra, hogy bizonyíthassák tehetségüket. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) augusztus 17-én rendezte meg az elítéltek társadalmi reintegrációját segítő III. Országos Börtönszínházi Találkozót Budapesten, a József Attila Színházban. A legjobb darabnak járó díjat és vándorkupát a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézet és a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet színjátszóinak közös csapata nyerte.

Tovább a teljes cikkre

Zserbó névre hallgat az új szolgálati eb a váci börtönben

Publikálva: 2018. augusztus 1.

A BvOP szolgálati állat állománytáblájába tartozó új jövevény még csak 11 hetes, de már most látható, hogy kiképzését követően egy kiváló kábítószer-kereső kutya válhat belőle.

Tovább a teljes cikkre

"Együtt a bűnmegelőzésért" - EFOP jóvátétel Békéscsabán

Publikálva: 2018. július 30.

EFOP jóvátételi program zajlott július 20-án a békéscsabai AB-EXPO Rendezvényközpontban „Együtt a bűnmegelőzésért” címmel. Az eseményt, melyen hat fogvatartott vett részt, a lakásotthonokban élő gyermekek számára szervezte a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattal, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal karöltve.

Tovább a teljes cikkre

Aranykor a börtönben

Publikálva: 2018. július 11.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, valamint a Börtönmúzeum együttműködése eredményeként, 2018. július 11-én a sátoraljaújhelyi bv. intézetben is látható volt az Arany 200 busz tárlata.

Tovább a teljes cikkre

Új szolgálati gépjárművek állnak szolgálatba

Publikálva: 2018. július 4.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy július 4-én 10 darab VW T6 Transporter típusú gépjárművet adott át ünnepélyes keretek között 10 büntetés-végrehajtási intézetnek, további 9 darab gépjármű pedig az Országos Parancsnokság használatába került.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések Semmelweis-nap alkalmából

Publikálva: 2018. július 2.

Július másodikán, Semmelweis-nap alkalmából az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréséül Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese jutalmakat adott át munkatársainknak. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartott ünnepségen 21 kiváló kollégát díjaztak.

Tovább a teljes cikkre

Rendőröket jutalmazott a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka

Publikálva: 2018. június 29.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka dicséretben részesítette a rendőrség azon munkatársait, akik a 2018. június 25-én a Márianosztrai Fegyház és Börtön mellett működő gazdasági társaság területéről megszökött fogvatartottakat elfogták.

Tovább a teljes cikkre

A csomagküldés változásai a magyar börtönökben

Publikálva: 2018. június 27.

A jogszabályi változások miatt 2018. július 1-től megváltozik a kapcsolattartás egyik formája. A továbbiakban a kapcsolattartóktól érkező csomagban nem lehet élelmiszer, tisztálkodási szer, dohánytermék, valamint gyógyszer, gyógyhatású készítmény.

Tovább a teljes cikkre

Járőrbajnokság 2018

Publikálva: 2018. június 26.

2018. június 20-án zajlott az idei járőrbajnokság 19 csapat részvételével a Márianosztrai Fegyház és Börtön lőterén és annak festői szépségű környékén kialakított pályán.

Tovább a teljes cikkre

Hatalmas siker a Múzeumok éjszakáján

Publikálva: 2018. június 25.

Nem várt siker és több mint 1100 jókedvű, elégedett látogató a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán.

Tovább a teljes cikkre

EFOP jóvátétel keretében szépült meg az idősek otthonának kertje Dunaújvárosban

Publikálva: 2018. június 22.

Sajtónyilvános jóvátételi program keretében hat fogvatartott szépítette meg a dunaújvárosi Batsányi utcai idősek otthona udvarát.

Tovább a teljes cikkre

Részvétnyilvánítás

Publikálva: 2018. június 20.

A büntetés-végrehajtási szervezet vezetése és teljes személyi állománya megrendülve értesült a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó kollégák súlyos balesetéről. Az elhunyt családja fájdalmában osztozunk, a súlyos sérülést szenvedett körletfelügyelőnek pedig sok erőt kívánunk a felépüléshez.

Tovább a teljes cikkre

Múzeumok Éjszakája 2018

Publikálva: 2018. június 19.

2018. június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján két helyszínen is programokkal várja a Börtönmúzeum az érdeklődő látogatókat: Sátoraljaújhelyen és Budapesten a BVOP épületében.

Tovább a teljes cikkre

Mindenkinek sikerült az okj-s vizsga Szegeden

Publikálva: 2018. június 18.

Májusban harmincegy fogvatartott vizsgázott a karosszéria-lakatos és hegesztő okj-s képzésen a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi telepén. Június 18-án a hegesztők szóbeli vizsgájával zárult a két tanfolyam. A karosszéria-lakatos tanulók június 6-án végeztek, mind a 16 elítélt sikeresen zárta a kétéves képzést.

Tovább a teljes cikkre

Részvétnyilvánító közlemény

Publikálva: 2018. június 18.

A büntetés-végrehajtási szervezet vezetése és teljes személyi állománya együttérzéssel osztozik a június 16-án Nagyecsed településen elhunyt nő családjának fájdalmában.

Tovább a teljes cikkre

Zarándoklaton vettek részt a fogvatartottak

Publikálva: 2018. június 13.

Tizenhat börtön közel 80 fogvatartottja vett részt 2018. június 13-án a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség közös szervezésében megtartott III. Országos Fogvatartotti Zarándoklaton Mátraverebély-Szentkúton.

Tovább a teljes cikkre

Országos Fogvatartotti Imanap Baracskán

Publikálva: 2018. június 7.

Kilenc büntetés-végrehajtási intézet közel 150 fogvatartottja vett részt 2018. június 7-én a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett, VIII. Országos Fogvatartotti Imanapon.

Tovább a teljes cikkre

A lakatos tanoncok egyharmada kiváló eredménnyel szóbelizett Szegeden

Publikálva: 2018. június 7.

Tizenhat fogvatartott szabadulhat büntetése letöltése után karosszérialakatos OKJ bizonyítvánnyal a Szegedi Fegyház és Börtönből. Az írásbeli és a gyakorlati vizsga után szóban vizsgáztak a tanulók június 6-án, a Nagyfa-Alföld Kft. oktatótermében.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések Pedagógus nap alkalmából

Publikálva: 2018. június 4.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának nevében Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese köszöntötte Pedagógus nap alkalmából a kollégákat és elismeréseket adott át június 4-én a BvOP-n.

Tovább a teljes cikkre

Régiós börtönszínházi találkozó Tiszalökön

Publikálva: 2018. június 1.

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet adott otthont a III. Országos Börtönszínházi Találkozó regionális döntőjének június első napján.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nemzetközi konferenciát tartott Vácott

Publikálva: 2018. május 25.

A „Tudomány és bűnmegelőzés” elnevezésű nemzetközi konferenciát harmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, melynek 2018. május 25-én a Váci Fegyház és Börtön adott otthont.

Tovább a teljes cikkre

Családbarát látogatás a büntetés-végrehajtási intézetekben

Publikálva: 2018. május 25.

A börtönben is fontos szerepet töltenek be a gyermekek, hiszen talán az ő távollétük az, ami a leginkább megviseli az elítélteket, akiknek a büntetésük miatt nehezebb ellátni a szülői feladatokat. Annak érdekében, hogy az a fizikai és lelki távolság, amely terhet ró a fogvatartottakra és velük együtt a gyermekeikre is, a lehető legkisebb mértékre csökkenjen, ma a börtönök többségében, gyermekbarát, úgynevezett családi látogatóhelyiségeket, alakítottunk ki és a jövőben is arra törekszünk, hogy minden büntetés-végrehajtási intézetben kialakításra kerüljenek ilyen helyiségek.

Tovább a teljes cikkre

A Váci Fegyház és Börtönben tartott szakmai napot az NBT

Publikálva: 2018. április 13.

2018. április 11-én a Váci Fegyház és Börtönben tartotta meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kihelyezett szakmai ülését. A rendezvényt Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka nyitotta meg, aki köszöntötte Dr. Hatala József ny. rendőr altábornagy elnök urat és a vendégeket, majd méltatta a tanács támogatását és a jó kapcsolat eredményeképp a további sikeres együttműködés reményét fejezte ki.

Tovább a teljes cikkre

Sajtótájékoztató Martonvásáron

Publikálva: 2018. március 1.

2018. február 23-án rendezték meg az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című kiemelt projekt sajtótájékoztatóját a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Köszönet a börtönnek

Publikálva: 2018. január 26.

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója, Dr. Vácity József adományozott köszönő oklevelet a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet részére.

Tovább a teljes cikkre

Rendőröket jutalmazott a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és az országos rendőr-főkapitány

Publikálva: 2018. január 24.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Papp Károly r. altábornagy, országos rendőr-főkapitány dicséretben részesítette a rendőrség azon munkatársait, akik közreműködtek a 2018. január 12-én a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből megszökött fogvatartott elfogásában.

Tovább a teljes cikkre

Karácsony a börtönben – közel egy tonnányi adományt gyűjtött össze a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2017. december 22.

Immár ötödik alkalommal, 2017. december 22-én rendezték meg a Fővárosi Bv. Intézet Színháztermében azt a rendhagyónak mondható szentmisét, amelyet az intézetben dolgozóknak és a fogvatartottnak celebrált Erdő Péter bíboros, prímás. Emellett pedig átadták a bv. szervezet gazdasági társaságai, illetve a kollégák által összegyűjtött közel egy tonnányi adományát is a Magyar Vöröskeresztnek.

Tovább a teljes cikkre

Kollégák adakoztak a kórháznak

Publikálva: 2018. január 2.

Hűtőszekrényt és mikrohullámú sütőt ajándékoztak a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói az egri Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztályának és a Hospice osztálynak.

Tovább a teljes cikkre

Adni Jó!

Publikálva: 2017. december 20.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fogvatartottak által készített kakaós kalácsokat adtak át a martonvásári székhelyű Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium lakói részére az Annamajori Mezőgazdasági Kft. sütőüzemében. Az adományt Laczkó Lóránt bv. ezredes ügyvezető igazgató adta át Orbánné Molnár Anikó igazgató nő részére december 19-én.

Tovább a teljes cikkre

Kollégák és fogvatartottak közösen gyűjtöttek a Mikulásgyárnak

Publikálva: 2017. december 19.

A Fővárosi Bv. Intézet személyi állománya és fogvatartottjai, valamint az intézetek mellett működő szakszervezetek együtt, közös szervezésben vettek részt a Mikulásgyár által létrehozott adománygyűjtő akcióban, amely során több doboznyi tartós élelmiszert, gyermekjátékot és ruhaneműt sikerült eljuttatni a rászorulókhoz december 19-én.

Tovább a teljes cikkre

A BvOP-n ülésezett az NBT

Publikálva: 2017. december 4.

2017. november 29-én a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartották meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács utolsó negyedéves ülését, amelyen kiemelt vendégként vett részt a Belügyminisztérium Közigazgatási Államtitkára, Dr. Felkai László. A rendezvényt Dr. Hatala József ny. rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke nyitotta meg, aki megköszönte a büntetés-végrehajtási szervezetnek a helyszín biztosítását.

Tovább a teljes cikkre

V. Tornyos Kupa - BM Országos Fekvenyomó bajnokság

Publikálva: 2017. november 27.

2017. november 24-én az Országgyűlési Őrség szervezésében, a ROKK RSzKK-ban került megrendezésre az V. Tornyos Kupa, azaz a Belügyminisztérium 2017. évi Országos Felnőtt Fekvenyomó egyéni és Csapatbajnoksága, melyen a büntetés-végrehajtás kiemelkedő eredményeket ért el.

Tovább a teljes cikkre

Emberközpontú büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2017. november 17.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, november 16-án „Emberközpontú tudomány” címmel tartották meg a Magyar Tudományos Akadémián azt a konferenciát, melyet a Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának Büntetés-végrehajtási Jogi Albizottsága, a Büntetés-végrehajtás Tudományos Tanácsa, a Magyar Börtönügyi Társaság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Stratégiai, Elemzési és Tervezési Főosztály szervezett.

Tovább a teljes cikkre

A rabok is takarítják a temetőket

Publikálva: 2017. október 31.

Egész évben takarítják a rabok a temetőket: önkéntes alapon, díjazás nélküli jóvátételi programok keretében évente több százan, több ezer munkaórát dolgoznak országszerte, hogy a hozzátartozók és a kegyeletüket leróni vágyók méltó körülmények között emlékezhessenek meg szeretteikről. De az elítéltek nem feledkeznek meg a több évtizeddel ezelőtti sorstársaikról sem, hiszen a rég nem használt rabtemetőket is rendben és tisztán tartják.

Tovább a teljes cikkre

Rendőröket jutalmazott a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka

Publikálva: 2017. október 27.

2017. október 27-én dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka tárgyjutalomban részesítette a Szegedi Rendőrkapitányság három munkatársát, akik a 2017. szeptember 14-én a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumából, külső munkavégzés közben engedély nélkül távozó elítéltet elfogták.

Tovább a teljes cikkre

Hadifogolytábor és hadifogolysors a Csillagbörtönben 1944-1945-ben I. emléknap

Publikálva: 2017. október 27.

„Hadifogolytábor és hadifogolysors a Szegedi Fegyház és Börtönben 1944-1945-ben” címmel 2017. október 27-én emléknapot rendeztek a Csillagbörtönben.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések október 23-a alkalmából

Publikálva: 2017. október 20.

Nemzeti ünnepünk, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 61., valamint a köztársaság kikiáltásának 28. évfordulója alkalmából október 20-án, a Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, országos parancsnok adta át a miniszteri és országos parancsnoki jutalmakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében.

Tovább a teljes cikkre

Országos Fekvenyomó Bajnokság

Publikálva: 2017. október 19.

A büntetési-végrehajtási szervezet idén is megrendezte Országos Fekvenyomó Bajnokságát. A megmérettetésen 15 büntetés-végrehajtási szerv 58 fővel vett részt.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak virágosítottak a kórház udvarán

Publikálva: 2017. október 9.

A Markhot Ferenc Kórházban a Hospice osztályhoz tartozó két belső udvart tették rendbe fogvatartottak pénteken.

Tovább a teljes cikkre

Nóniusz regionális tenyészszemle Állampusztán, negyedszer

Publikálva: 2017. szeptember 22.

39 ló állt a Nóniusz Egyesület bírálóbizottsága előtt szeptember 16-án a IV. Regionális Nóniusz Tenyészszemlén.

Tovább a teljes cikkre

Adorján-nap a Kopaszi-gáton

Publikálva: 2017. szeptember 11.

2017. szeptember 10-én 22. alkalommal ünnepeltük a Budapart-Kopaszi-gáton a büntetés-végrehajtás szakmai napját. Az idei Szent Adorján-nap az előző évekhez képest rendhagyóan zajlott, ugyanis az ország valamennyi intézetéből közel 4000 fő volt jelen, kollégák és családtagjaik.

Tovább a teljes cikkre

125 éves a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Publikálva: 2017. szeptember 11.

2017. szeptember 6-án a Fővárosi Bv. Intézet 125. éves fennállásának alkalmából ünnepélyes állománygyűlésnek adott helyet az intézet színházterme. A rendezvény elöljárója Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese volt.

Tovább a teljes cikkre

XXII. Szent Adorján-napi ünnepség

Publikálva: 2017. szeptember 7.

A Büntetés-végrehajtási Szervezet szeptember 7-én tartotta az immár hagyományosnak számító szervezeti ünnepségét, a XXII. Szent Adorján-napi ünnepi állománygyűlését a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

Publikálva: 2017. augusztus 18.

Köztársasági elnöki elismerésben részesült egy kollégánk állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Belügyminisztériumban, illetve a büntetés-végrehajtás korábbi országos parancsnokát köszöntötte születésnapján a belügyminiszter. Az Országos Parancsnokságon tartott ünnepségen pedig több jutalmazott országos parancsnoki elismeréseket vehetett át.

Tovább a teljes cikkre

Tábor, nyár, együtt

Publikálva: 2017. augusztus 9.

A nyár a kikapcsolódás, az önfeledt szórakozás időszaka. Intézetünk és a Pálhalmai Agrospeciál Kft. idén is lehetőséget biztosított kollégáinknak, hogy gyermekeik kétszer egyhetes turnusokban nyári táborban vegyenek részt, segítve ezzel, hogy munkájukat nyugodtan végezhessék.

Tovább a teljes cikkre

A váci börtön segítségével újult meg a SOTE gyermekklinika várója

Publikálva: 2017. augusztus 3.

Együttműködési megállapodás keretén belül, resztoratív munkáink elvégzését követően kérte fel intézetünket az egyetem vezetése arra, hogy legyünk segítségükre a külterületek rendezésében is. A személyi állomány összefogásával, munkatársaink segítségével újult meg a Semmelweis Egyetem kültéri pihenője.

Tovább a teljes cikkre

Újabb 411 börtönőr kezdi meg szolgálatát

Publikálva: 2017. július 26.

411 büntetés-végrehajtási felügyelő fejezte be tanulmányait és tett sikeres záróvizsgát. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban megtartott kibocsátó ünnepségen Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes köszöntötte a résztvevőket.

Tovább a teljes cikkre

Folytatódik a zárkaajtók cseréje

Publikálva: 2017. július 25.

Fogvatartottak bevonásával folytatódik a Tolna Megyei Bv. Intézet régi, mára már elavult, elhasználódott zárkaajtóinak cseréje. Az újonnan beépített zárkaajtókat a Duna-Mix Kft, a bv. egyik gazdasági társasága elítéltek bevonásával gyártotta.

Tovább a teljes cikkre

MRK választás 2017 – eredmények

Publikálva: 2017. július 14.

A Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) tisztújító választása során megválasztották azokat a személyeket, akik 2017. és 2022. között ellátják az egyes tisztségeket.

Tovább a teljes cikkre

Már 10 éve szépítik a rabok Eger városát

Publikálva: 2017. július 5.

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 10 évvel ezelőtt indította el a „Börtön a városért” fogvatartotti jóvátételi programsorozatát, amely során több mint 90 alkalommal, összesen 9000 munkaórában dolgoztak a börtön elítéltjei. Ennek eredményeképp 100 tonna szemét összegyűjtésével, 35 ezer tő virág elültetésével, valamint 5 játszótér felújításával igyekeztek élhetőbb hellyé tenni Eger városát.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések Semmelweis-nap alkalmából

Publikálva: 2017. június 30.

Minden évben július 1-je Semmelweis Ignác születésnapja, 1992 óta az egészségügyi dolgozók ünnepe is. Ezekben a napokban országszerte tartanak megemlékezéseket, amelyeken kitüntetésekkel ismerik el az orvosok, ápolók áldozatos munkáját.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak zarándokoltak Mátraverebély-Szentkúton

Publikálva: 2017. június 22.

Tizenöt börtön közel 80 fogvatartottja vett részt június 22-én Mátraverebély-Szentkúton, a második Országos Fogvatartotti Zarándoklaton. Az eseményen a történelmi egyházak vezetői mellett számos világi meghívott is jelen volt, az egyházi vezetők egyenként köszöntötték a saját felekezetükhöz tartozó fogvatartottakat.

Tovább a teljes cikkre

A személyi állomány is megismeri az EFOP-1.3.3 projekt részleteit

Publikálva: 2017. június 20.

2017 májusában országszerte közel ezren vettek részt azokon az előadásokon, melyek az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, Fogvatartottak reintegrációja című projekt tevékenységeit, mérföldköveit, céljait mutatták be a személyi állomány számára. Az eddig 61 órát kitöltő tájékoztatók júniusban is folytatódnak, hogy a projekt reintegrációs elemei, azok hosszú távú eredményei a lehető legszélesebb körben ismertté váljanak.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai gyakorlat az újoncok szemszögéből

Publikálva: 2017. június 15.

Az új börtönök személyi állományának egy része múlt év őszén, majd idén tavasszal kezdte meg szakmai tanulmányait a büntetés-végrehajtás oktatási központjában. A tavaszi képzés április elején indult. Interjúval egybekötött képzési bemutatónkat olvashatják az alábbiakban.

Tovább a teljes cikkre

Egyre kevesebb tiltott tárgy juthat be a börtönökbe

Publikálva: 2017. június 14.

A szigorú biztonsági intézkedéseknek köszönhetően egyre hatékonyabban tudja a Büntetés-végrehajtási Szervezet kiszűrni azokat a tiltott tárgyakat, amelyeket gyakran a hozzátartozók próbálnak egyre kifinomultabb módszerekkel bejuttatni a bv. intézetek falain belülre.

Tovább a teljes cikkre

Pedagógus napi elismerések

Publikálva: 2017. június 1.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának nevében Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese június 1-jén Pedagógus nap alkalmából köszöntötte a kollégákat és elismeréseket adott át.

Tovább a teljes cikkre

Első alkalommal keltek zarándokútra a büntetés-végrehajtás dolgozói

Publikálva: 2017. június 1.

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezték meg a Büntetés-végrehajtási Szervezet személyi állományának zarándoklatát május 31-én a Mátraverebély-Szentkúton lévő kegyhelyen.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresek vagyunk sakkban is

Publikálva: 2017. május 18.

Az idei évben második alkalommal megrendezett belügyminisztériumi meghívásos sakkversenyen az intézetünket és a büntetés-végrehajtást is képviselő csapat megvédte bajnoki címét. Ebből az alkalomból beszélgettünk a csapat egyik tagjával, Kovács Tamással.

Tovább a teljes cikkre

Belügyminisztériumi pályázati felhívások

Publikálva: 2017. május 17.

A Belügyminisztérium Belügyi Tudományos Tanácsa, továbbá közigazgatási államtitkára újabb két pályázatot hirdettek meg, amelyek PhD hallgatóknak is és magánszemélyeknek is egyaránt szólnak.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás

Publikálva: 2017. május 4.

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktoranduszok, abszolutóriumot szerzett és fokozatszerzési eljárás alatt álló – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

Tovább a teljes cikkre

BM Országos Atlétikai Bajnokság

Publikálva: 2017. május 24.

Az idei évben a Büntetés-végrehajtási Szervezet rendezésében zajlott a BM Országos Atlétikai Bajnokság.

Tovább a teljes cikkre

Utolsó fázisában a száraztészta-üzem

Publikálva: 2017. április 13.

A solti objektum fogvatartottjai hamarosan megkezdhetik a munkát a nagymajori száraztészta-üzemben, megtörtént a műszaki átadás.

Tovább a teljes cikkre

Pályázat publikációk támogatására

Publikálva: 2017. április 12.

A büntetés-végrehajtási szervezet pályázatot hirdet a büntetés-végrehajtási területen zajló publikációs tevékenység ösztönzésére. A pályázati felhívás célja, hogy a büntetés-végrehajtás számára aktuális és releváns témakörökben, szakmai-tudományos igényességgel megírt, adatelemzésen, hatásvizsgálaton vagy empirikus felmérésen alapuló, fejlesztési döntéseket, innovatív megoldásokat támogató pályaművek szülessenek. A témavázlatokat április 19-ig lehet elküldeni.

Tovább a teljes cikkre

Országos Terepfutó Bajnokság

Publikálva: 2017. április 13.

A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja rendezte meg a Büntetés-végrehajtási Szervezet 2017. évi Országos Terepfutó Bajnokságát a Márianosztrai Fegyház és Börtön lőterén és annak környezetében.

Tovább a teljes cikkre

Folytatódik a jóvátételi tevékenység

Publikálva: 2017. április 12.

2017. április 12-én elítéltek segítettek a kaposvári Judo Csarnok tavaszi tereprendezésében növények ültetésével és takarítással.

Tovább a teljes cikkre

A Büntetés Végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának újabb nyertes pályázata

Publikálva: 2017. április 4.

Az intézmény az elmúlt évek során többször pályázatok útján teremtette elő a felújításokhoz és fejlődéshez szükséges anyagi forrásokat. 2016-ban új pályázatot nyújtott be az Újhegyi úti Oktatási Központ energetikai korszerűsítésére.

Tovább a teljes cikkre

Munkaterület a tranzitzónánál

Publikálva: 2017. március 20.

A magyar–szerb határszakaszon működő tranzitzónák bővítését, építését a büntetés-végrehajtási szervezet végzi.

Tovább a teljes cikkre

Újra volt lehalászás

Publikálva: 2017. március 27.

A haltenyésztési ágazat fontos feladataként a második lehalászáskor közel 2000 halat fogtak ki a napokban.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések március 15-e alkalmából

Publikálva: 2017. március 16.

A Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából, Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese parancsnoki jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Március 15-ei elismerések a Belügyminisztériumban

Publikálva: 2017. március 14.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át március 14-én, a Belügyminisztérium Márványaulájában.

Tovább a teljes cikkre

A veszprémi börtönben köszöntötték a nőket

Publikálva: 2017. március 16.

A közelmúltban a női fogvatartottak készültek farsangi műsorral, ezúttal a férfiak adtak elő tréfás színdarabot nőnap alkalmából.

Tovább a teljes cikkre

A HVG Állásbörzén is toboroztunk

Publikálva: 2017. március 9.

Első alkalommal vettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett HVG Állásbörzén, ahol bemutattuk a büntetés-végrehajtási szervezet tevékenységeit, valamint folytattuk toborzásunkat is.

Tovább a teljes cikkre

Higiénikus mosodával bővült a szombathelyi börtön

Publikálva: 2017. március 7.

2017. március 7-én, ünnepélyes keretek között adták át a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén megépített új regionális higiéniás mosodát. Az üzemet a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft. üzemelteti.

Tovább a teljes cikkre

Hosszú távra terveznek – Nyílászárókkal bővít a BUFA Kft.

Publikálva: 2017. február 18.

A BUFA Kft-nél mintegy 120 millió forintos beruházással nyílászáró üzemet hoztak létre, mely hamarosan megkezdi az új börtönökbe szánt fa- és műanyag ablakok, valamint beltéri ajtók gyártását.

Tovább a teljes cikkre

Segítség a rászorulóknak

Publikálva: 2017. február 17.

Újra jóvátételi munkával segítettek a fogvatartottak, most a szociálisan rászorulóknak szánt tűzifát mérték, pakolták Hartán.

Tovább a teljes cikkre

Csáklyával törték a rabok a jeget

Publikálva: 2017. február 16.

A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Tiszaeszlári Szivattyútelepén hajtottak végre uszadék mentesítési feladatot a tiszalöki intézet elítéltjei. Tevékenységükkel a belvízi védekezésben segítettek.

Tovább a teljes cikkre

Új részleggel bővült a Márianosztrai Fegyház és Börtön

Publikálva: 2017. február 14.

Az európai elhelyezési körülményeknek teljes mértékben megfelelő részleget vehettek használatba a márianosztrai fogvatartottak. A részleg hat zárkájába összesen 25 fő költözhetett. A mellékhelyiség és a fürdő közös, a zárkaajtót csak akkor csukja be a felügyelet, ha mindenki kimegy dolgozni. Dohányozni csak az udvaron kijelölt dohányzóhelyen szabad.

Tovább a teljes cikkre

Országos Sakk Bajnokság 2017

Publikálva: 2017. február 16.

A büntetési végrehajtási szervezet Országos Sakk Bajnokságának döntőjére 2017. február 15-én került sor a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja szervezésében az Újhegyi úti Oktatási Központban hat bv. intézet részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Levizsgáztak a vendéglátó eladók

Publikálva: 2017. február 13.

2017. február 9-én ért véget az a 2 éves OKJ-s képzés, amelyen a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet Mélykúti alegységének fogvatartottjai vettek részt. A hallgatók az elméleti és gyakorlati részből álló vizsgán szakmai bizottság előtt adhattak számot tudásukról, felkészültségükről.

Tovább a teljes cikkre

Célegyenesben a Dal utcai szálló felújítása

Publikálva: 2017. február 13.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Dal utcai objektuma közel 55 millió forintos uniós támogatás segítségével újul meg. Az épület hőtechnikai adottságainak korszerűsítését a Kohéziós Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozza.

Tovább a teljes cikkre

Évet értékelt az országos parancsnok

Publikálva: 2017. február 7.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtási Szervezet országos parancsnoka értékelte az elmúlt év szakmai tevékenységét.

Tovább a teljes cikkre

Kártalanítás a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak

Publikálva: 2017. február 7.

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának kártalanításáról szóló 457/2016. (XII. 23.) kormányrendelet értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (továbbiakban BVOP) kártalanítást nyújt a Honvéd Egészségpénztár károsultjai számára.

Tovább a teljes cikkre

Szakmunkásképzés indult a Nagyfa-Alföld Kft.-ben

Publikálva: 2017. február 1.

Villanyszerelő és kertész képzés kezdődött január végén a Nagyfa-Alföld Kft. szegedi és nagyfai telepén fogvatartottnak, akik hetente egy nap elméletben, két nap gyakorlatban tanulnak.

Tovább a teljes cikkre

Nagyszabású felújítás fejeződött be a Váci Fegyház és Börtönben

Publikálva: 2017. január 31.

A Váci Fegyház és Börtön felújított egészségügyi körletrésze 100 százalékban fogvatartotti munkával valósult meg. A 8 hónapig tartó munkálatokban 25 fogvatartott mintegy félezer négyzetméternyi terület megújulásában vett részt. A beruházás összértéke közel 13 millió forint volt, a fogvatartotti munkavégzés pedig mintegy 7,5 millió forint megtakarítását tette lehetővé.

Tovább a teljes cikkre

Új páncélozott járművel bővült a Fővárosi Bv. Intézet gépjárműparkja

Publikálva: 2017. január 30.

Egy kis befogadóképességű, hatszemélyes Mercedes-Benz Sprinter fogvatartott-szállító gépjármű állt szolgálatba ez év januártól a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Festeni tanulnak, avagy tanulva festenek

Publikálva: 2017. január 23.

A fiatalkorú elítéltek közül nyolcan választották tavaly ősszel a tanulás lehetőségét, ők szobafestő-mázoló, tapétázónak tanulnak. Az oktatás eredményei kezd látszódni a fiatalkorúak részlegén, hiszen már egy-egy kifestett helyiség, frissen mázolt ajtó is tanúskodik a tanulók munkájáról.

Tovább a teljes cikkre

Az új évben is folytatódik a jóvátételi program Tökölön

Publikálva: 2017. január 20.

A Heim Pál Gyermekkórház részére készítettek népszerű mesefigurákat és mesejeleneteket tartalmazó festményeket és cérnaképeket a tököli fogvatartottak. Az alkotásokat Pesti Ferenc bv. ezredes, a tököli intézetek parancsnoka adta át Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató részére. A kórház vezetése örömmel fogadta a kis betegek mielőbbi felépülését szolgáló intézeti felajánlást. A képeknek köszönhetően szebb környezetben, így boldogabban gyógyulhatnak a gyermekek.

Tovább a teljes cikkre

A büntetés-végrehajtás is részt vesz az Educatio Kiállításon

Publikálva: 2017. január 19.

Január 19-21. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén rendezik a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen a büntetés-végrehajtási szervezet is részt vesz.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak is segítettek a hó eltakarításában

Publikálva: 2017. január 16.

Az ország északkeleti régiójában kialakult rendkívüli hóhelyzetre tekintettel a régió büntetés-végrehajtási intézetei hólapátokkal, seprűkkel és önkéntes munkát vállaló fogvatartottakkal siettek a városok önkormányzatainak segítségére. A jelentős mennyiségű hó eltakarításában a régióban jelenleg az egri, a miskolci, a sátoraljaújhelyi és a nyíregyházi bv. intézet nyújt segítséget, de a hóhelyzet alakulásával az akcióhoz még országszerte további bv. intézetek is csatlakozhatnak.

Tovább a teljes cikkre

Elkezdődött az új börtönök leendő munkatársainak kiképzése

Publikálva: 2017. január 13.

A hamarosan megépülő 8 új börtönben szolgálatot teljesítő 2500 fős állomány felvétele ütemezetten zajlik, az első 476 jelentkező kiképzését ma kezdte meg a büntetés-végrehajtás, ugyanakkor a toborzás folytatódik.

Tovább a teljes cikkre

A Belügyminisztérium XXII. Országos Meghívásos Sí- és Snowboard Versenye

Publikálva: 2017. január 12.

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön ismét megszervezte a Belügyminisztérium országos síversenyét a Zemplén Kalandparkban, melyre közel negyven belügyminisztériumi szervezeti egység 140 versenyzője adta le nevezését.

Tovább a teljes cikkre

Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán

Publikálva: 2017. január 11.

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen - mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen.

Tovább a teljes cikkre

Bővült a büntetés-végrehajtás személyi állománya

Publikálva: 2017. január 10.

Január 2-án kinevezték, majd 9-én már a képzést is megkezdték azok a frissen felszerelők, akik a Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben teljesítenek majd szolgálatot.

Tovább a teljes cikkre

Életet mentett egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt férfi

Publikálva: 2017. január 8.

Az életet mentő férfi egyike annak a 642 elítéltnek, akik a reintegrációs őrizet jogintézményének köszönhetően nagyobb eséllyel illeszkedhetnek vissza a társadalomba.

Tovább a teljes cikkre

Fiatalok látogatása a Hajlék Szociális és Rehabilitációs Otthonban

Publikálva: 2016. december 29.

Karácsonyi köszöntő és óév búcsúztató előadást tartottunk a Hajlék Szociális Otthon lakóinak.

Tovább a teljes cikkre

Felszentelték az új börtönkápolnát

Publikálva: 2016. december 23.

Balás Béla, a Kaposvári Egyházmegye püspöke szentelte fel a Szent Lénárd ferencesről elnevezett új börtönkápolnát december 22-én.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Börtönügyi Társaság pályázati felhívásának eredménye

Publikálva: 2016. december 23.

A Magyar Börtönügyi Társaság tudományos kutatási tevékenység támogatására kiírt, Naprakészen pályázatára beérkezett munkák értékelése befejeződött. A 35 pályaművet nem csupán egyéni jelöltek, hanem esetenként kutatócsoportok nyújtották be.

Tovább a teljes cikkre

Idősek otthonában jártunk

Publikálva: 2016. december 22.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Bakony Színjátszó csoportja idős embereket örvendeztetett meg előadásával.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek karácsonyi műsora a hátrányos helyzetűekért

Publikálva: 2016. december 23.

Kecskeméti elítéltek adtak műsort az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában (ÉNO) élőknek és az SOS Gyermekfalu lakóinak. A hátrányos helyzetben lévő fiataloknak nem mindennapi előadásban volt részük azáltal, hogy elítéltek idézték meg számukra az ünnepi hangulatot.

Tovább a teljes cikkre

Szegedi elítéltek jóvátétele az Ágota Alapítvány árváinak

Publikálva: 2016. december 22.

Bordásfalat, tornazsámolyt, tornapadot és a börtönben készült alkotásokat kaptak ajándékba a szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató dr. Foltán József Országos Egyházi Módszertani Gyermekotthonának lakói december 22-én, a Szegedi Fegyház és Börtöntől.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak újítják fel a Szent Imre Oktatókórház kórtermeit

Publikálva: 2016. december 20.

A Fővárosi Bv. Intézet is csatlakozott a büntetés-végrehajtás által elindított országos jóvátételi programsorozathoz, ennek keretében az intézet fogvatartottjai a Szent Imre Oktatókórház Sürgősségi Osztályának néhány kórtermében végeznek felújítási munkákat, több ütemben.

Tovább a teljes cikkre

Teherautónyi adomány a Mikulásgyárnak

Publikálva: 2016. december 20.

A büntetés-végrehajtás dolgozói három hét alatt egy teherautónyi ajándékot adományoztak a Mikulásgyárnak, amelyet december 19-én Csató Kornélia bv. ezredes, a Humán Szolgálat vezetője és Szabó Zoltán bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója adott át a szervezőknek.

Tovább a teljes cikkre

Hatan tettek jót a Rex Állatotthonban

Publikálva: 2016. december 19.

Hat fogvatartott állt neki december egyik leghidegebb napján, hogy a Rex Állatotthon területén jóvátételi munkát végezzenek. Kitakarították a háztáji udvar állatainak óljait, hordták a szénát és almával-répával etették a mentett lovakat. A Budapesti Fegyház és Börtön is csatlakozott a minden hazai bv. intézetet érintő, közel félezer fogvatartott bevonásával rendezett jóvátételi rendezvénysorozathoz.

Tovább a teljes cikkre

Resztoratív munka a református szeretetszolgálatnál

Publikálva: 2016. december 15.

Az idén 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálat munkájába kapcsolódott be december 9-e és 15-e között a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi munkavégzéssel.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések a prevenció jegyében

Publikálva: 2016. december 9.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság parancsnok-helyettesét és szolgálatvezetőjét jutalmazták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) által megrendezett konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Országos jóvátételi programot indít a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. december 12.

29 hazai börtön félezer fogvatartottjának bevonásával jóvátételi rendezvénysorozatot indít a büntetés-végrehajtás, amelynek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.

Tovább a teljes cikkre

Másodszor hozta el a karácsony üzenetét a Csillagbörtönbe Böjte Atya

Publikálva: 2016. december 9.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott lelkiségi napot december 9-én, délelőtt 11.00 órától a Szegedi Fegyház és Börtön kultúrtermében az intézet dolgozóinak és az elítélteknek.

Tovább a teljes cikkre

Egyházi vezetők megbeszélése a börtönlelkészi szolgálatról

Publikálva: 2016. december 9.

Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettesének vezetésével egyeztető megbeszélést tartottak a börtönlelkészeket delegáló egyházak elöljárói a BvOP-n, 2016. december 8-án.

Tovább a teljes cikkre

Pálhalma nyerte a 2016. évi országos pontszerző sportbajnokságot

Publikálva: 2016. december 9.

A 2016. évi országos pontszerző sportbajnokság ünnepélyes eredményhirdetését december 8-án tartották. A nagyszerű teljesítményekért járó díjakat Lajtár József bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese adta át.

Tovább a teljes cikkre

Fókuszban a reintegráció

Publikálva: 2016. december 8.

"A női fogvatartottak foglalkoztatása, eredményes reintegrációjuk elősegítése" címmel tartottak szakmai konferenciát a Fogvatartási Ügyek Szolgálata és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szervezésében december 7-én.

Tovább a teljes cikkre

Mikulás-napi jóvátétel a gyermekkórházban

Publikálva: 2016. december 6.

A Tököli Országos Bv. Intézet tíz nagykorú fogvatartottja önkéntes társadalmi munkát végzett 2016. december 6-án a Heim Pál Gyermekkórházban.

Tovább a teljes cikkre

A BM országos Sí és Snowboard versenye - 2017

Publikálva: 2016. december 6.

A Belügyminisztérium Országos Meghívásos Sí és Snowboard Versenyét a Zemplén Kalandparkban rendezi a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön 2017. január 12-én. Az egyéni egy futamos óriás-műlesiklásban öt, illetve három korcsoportban várják a Belügyminisztérium alá tartozó szervek állományának és családtagjanak a jelentkezését.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartottak ajándéka

Publikálva: 2016. december 1.

2016. december első napján került sor a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai által felajánlott édességcsomag átadására a Gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény kis lakói részére.

Tovább a teljes cikkre

Román büntetés-végrehajtási szakemberek tapasztalatcseréje Szegeden

Publikálva: 2016. november 29.

A fogvatartottak munkáltatásáról tájékozódott kétnapos tapasztalatcseréjük második napján, november 29-én, a román büntetés-végrehajtás országos parancsnokhelyettese.

Tovább a teljes cikkre

Véradóbarát Munkahely lett a balassagyarmati börtön

Publikálva: 2016. november 28.

A Magyar Vöröskereszt első alkalommal adományozta a Véradóbarát Munkahely kitüntetést egy fegyháznak, amely nem más, mint a Balassagyarmati Fegyház és Börtön.

Tovább a teljes cikkre

Dogmatika és praxis – irányok és irányváltások a XXI. század magyar börtönügyében

Publikálva: 2016. november 22.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián 2016. november 21-én "Dogmatika és praxis – irányok és irányváltások a XXI. század magyar börtönügyében" címmel tartottak konferenciát, melyet a Gazdaság- és Jogtudományok Osztályának Büntetés-végrehajtási Jogi Albizottsága, a Büntetés-végrehajtás Tudományos Tanácsa és a Magyar Börtönügyi Társaság szervezett.

Tovább a teljes cikkre

Ötéves a Mesekör program

Publikálva: 2016. november 21.

A fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését segítve számos civil szervezet vesz részt a büntetés-végrehajtás munkájában, melynek egyik jó példája a Balassagyarmaton működő Mesekör program. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a hétvégén beszélgettek szakemberek az ötéves program tapasztalatairól és eredményeiről.

Tovább a teljes cikkre

Tűzriadó gyakorlat az intézetben

Publikálva: 2016. november 22.

November 16-18 között a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet együttműködési gyakorlatára került sor az intézet Nagy Ignác utcai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Remek szereplés a Belügyminisztérium fekvenyomó bajnokságán

Publikálva: 2016. november 22.

A büntetés-végrehajtási szervezet versenyzői kiemelkedő eredményeket értek el az Országos Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában 2016. november 18-án megrendezett IV. Tornyos Kupa BM fekvenyomó magyar bajnokságon. Az Országgyűlési Őrség által szervezett versenyre összesen 8 bv. szerv 22 sportolója nevezett. A férfi felnőtt kategóriában részt vevő 15 belügyminiszter alá tartozó szerv közül a büntetés-végrehajtás versenyzői voltak a legeredményesebbek.

Tovább a teljes cikkre

Képzés, reintegráció és munkáltatás a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben

Publikálva: 2016. november 21.

A társadalomba történő visszailleszkedés jegyében az intézetben folyamatosan zajlanak a fogvatartottak reintegrációját elősegítő szakmai képzések. A Maglódi úti objektumban kialakított új munkahelyen ez év szeptemberétől 18 fogvatartott munkáltatására van lehetőség.

Tovább a teljes cikkre

Elnyertük a Legjobb Női Munkahely különdíját

Publikálva: 2016. november 17.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2016. november 17-én tartotta a „Legjobb Női Munkahely 2015” Pályázat ünnepélyes díjátadóját. Az eseményen Tóth Gábor bv. ezredes, intézetünk parancsnoka vehette át a 250 fő alatti munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában a „Legjobb Női Munkahely 2015” különdíját.

Tovább a teljes cikkre

2016. évi Országos Judo Bajnokság

Publikálva: 2016. november 17.

A büntetés-végrehajtási szervezet 2016. évi Országos Judo Bajnokságát október 17-én rendezték az UTE Megyeri úti Sportcsarnokában. A Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja által szervezett versenyen 14 csapat, és összesen 98 versenyző indult.

Tovább a teljes cikkre

Érték az egészség

Publikálva: 2016. november 16.

"(M)érték-e az egészség?" címmel rendezték meg a harmadik egészségnapot 2016. november 16-án a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán.

Tovább a teljes cikkre

Kínai delegáció járt a BvOP-n

Publikálva: 2016. november 15.

November 15-én a Kínai Népköztársaság Jiangxi tartomány igazságügyi minisztériumának képviselői látogattak el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságára. A hattagú delegáció az alternatív büntetés-végrehajtási módszerekről, a reintegrációs őrizet működéséről, technikai feltételeiről, jogszabályi hátteréről és a jogintézmény bevezetése óta elért eredményekről kívánt tájékozódni. A vendégeket Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta.

Tovább a teljes cikkre

Megújult az Oktatási Központ konyhája

Publikálva: 2016. november 14.

November 11-én Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese, valamint Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató ünnepélyes keretek között adta át a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának Újhegyi úti telephelyén kialakított melegítő konyhát és büfét. A 15 millió forintos beruházással újra biztosítottá vált az Oktatási Központban lévő hallgatók meleg étkeztetése.

Tovább a teljes cikkre

Jóvátételi program Vácott - A drogokról őszintén

Publikálva: 2016. november 10.

Jóvátételként egyedülálló programot kezdeményezett a Váci Fegyház és Börtön néhány lakója. Sajátos drogprevenciós stratégiát dolgoztak ki, amely célzottan a diákok felé irányul és nem csupán a megelőzésen alapul.

Tovább a teljes cikkre

Ősztől baromfit tisztít tizennégy elítélt egy Szeged környéki településen

Publikálva: 2016. november 10.

A Szegedi Fegyház és Börtön egyre több vállalkozással köt megállapodást elítéltek külső foglalkoztatására. A nyár folyamán jelezte az intézetnek egy cég, hogy szívesen alkalmazna fogvatartottakat baromfifeldolgozásra.

Tovább a teljes cikkre

A büntetés-végrehajtás is képviseltette magát a XXI. Kriminálexpón

Publikálva: 2016. november 9.

2016. november 8-10. között a "Kommunikáció a biztonságos világért, kommunikáció a biztonságos Magyarországért" címmel rendezték meg a XXI. biztonsági és informatikai, bűnmegelőzési, bűnüldözési, igazságszolgáltatási konferenciát, vagyis a 2016-os Kriminálexpót. A rendezvényen november 9-én, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében "A kockázatelemzés és kezelés jelene és jövője a büntetés-végrehajtásban" címmel rendeztek beszélgetéssorozatot.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Estók József ny. bv. dandártábornok az NKE címzetes egyetemi docense lett

Publikálva: 2016. november 9.

Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora 2016. október 26-án, kiemelkedő szakmai és oktatói munkája elismeréseként címzetes egyetemi docensi címet adományozott Dr. Estók József ny. bv. dandártábornok részére.

Tovább a teljes cikkre

Ajándék a veszprémi óvodáknak

Publikálva: 2016. november 9.

A Kolostorok és Kertek Kft. részére felajánlott madáretetők és odúk a jövőben a veszprémi óvodások környezettudatos szemléletének fejlesztéséhez járulnak majd hozzá.

Tovább a teljes cikkre

Hallásvizsgáló készülék adományt kapott a Bv. Kórház szülészeti osztálya

Publikálva: 2016. november 8.

A tizenöt budapesti és Pest megyei szülészeti osztály mellett a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház szülészeti osztálya is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az újszülöttek hallásvizsgálatához egy modern készüléket vehetett át. Az adományokat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adta át 2016. november 7-én, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán tartott ünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Pályázatot hirdet a Magyar Börtönügyi Társaság

Publikálva: 2016. november 5.

Az MBT „Naprakészen” címmel pályázatot hirdet a tudományos kutatási tevékenység támogatására a büntetés-végrehajtási területen.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult a kábítószerkereső kutya és kutyavezető képzés Baracskán

Publikálva: 2016. november 4.

A BvOP Biztonsági Szolgálat szakirányítása mellett először indult a kábítószer-kereső kutyavezetők és kutyáik részére saját, a büntetés-végrehajtás keretein belüli szaktanfolyami képzés. Az előképzést követően, a két hónapon keresztül zajló tanfolyam ünnepélyes lezárására október 28-án került sor a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában.

Tovább a teljes cikkre

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki az államtitkár

Publikálva: 2016. november 3.

2016. november 3-án a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezete (BMSZ) közösen tartotta meg az éves rendes közgyűlését és konferenciáját a Református Zsinati Hivatal dísztermében. A rendezvényen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára több díjat is átadott.

Tovább a teljes cikkre

Új országos parancsnok a büntetés-végrehajtás élén

Publikálva: 2016. október 28.

Pintér Sándor belügyminiszter 2016. november 1-jei hatállyal kinevezte dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagyot a büntetés-végrehajtás országos parancsnokává.

Tovább a teljes cikkre

120 év nagy idő, de a hosszú múlt stabil jövőt jelent

Publikálva: 2016. október 27.

A Budapesti Fegyház és Börtön fennállásának 120. évfordulójára rendezett ünnepi állományértekezletet tartottak a Kozma utcai intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az Állampusztai Országos Bv. Intézet új körletépületét

Publikálva: 2016. október 26.

Október 26-án Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretek között adta át az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumának új fogvatartotti körletépületét. A 730 millió forintos, fogvatartotti munkáltatás bevonásával készült beruházás révén 108 férőhellyel, mintegy 920-ra nőtt az állampusztai börtön befogadóképessége.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai látogatáson vett részt hazánkban a lengyel bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. október 27.

2016. október 24-25. között szakmai látogatásra érkezett Magyarországra Patryk Jaki, a lengyel igazságügyi minisztérium államtitkára, valamint Jacek Kitliński tábornok, a lengyel büntetés-végrehajtási szervezet országos parancsnoka. A látogatás fő célja a fogvatartotti munkáltatás rendszerének megismerése volt.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az új mosodát

Publikálva: 2016. október 25.

Ünnepélyes keretek között október 25-én adták át a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. objektumában kialakított új higiénikus mosodát. A beruházás több mint 400 millió forintból, fogvatartotti munkáltatás bevonásával valósult meg. Az üzemben három műszakban összesen 150 fogvatartott végezhet majd munkát.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

Publikálva: 2016. október 20.

Nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak október 20-án a Belügyminisztérium Márványaulájában a BM alá tartozó szervek részére. Az ünnepségen több kollégánk is elismerésben részesült, amelyet Kontrát Károly parlamenti államtitkár adott át. Október 21-én, a Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén, a Fővárosi Bv. Intézet III. objektumában Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok adta át a miniszteri és országos parancsnoki jutalmakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáknak.

Tovább a teljes cikkre

Cseh delegáció látogatott hazánkba

Publikálva: 2016. október 20.

Október 17-20. között a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Cseh Köztársaság Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közötti együttműködési megállapodás alapján Magyarországra látogatott a Cseh Köztársaság büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának négy munkatársa.

Tovább a teljes cikkre

Elindult a konfekcionáló üzem Debrecenben

Publikálva: 2016. október 10.

Az Adorján-Tex Kft. a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehatási Intézet telephelyén október 10-étől már két munkaterületen is folytat fogvatartotti munkáltatást. A korábban papírzsákokat hajtogató húsz fogvatartott mellett további hat kezdhette meg munkáját az újonnan kialakított konfekcionáló üzemben.

Tovább a teljes cikkre

Országos Sakk Bajnokság 2016

Publikálva: 2016. október 20.

A büntetési végrehajtási szervezet Országos Sakk Bajnokságának döntőjére 2016. október 19-én került sor a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja szervezésében az Újhegyi úti Oktatási Központban hat bv. intézet részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Budai István dandártábornoki kinevezése

Publikálva: 2016. október 19.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül büntetés-végrehajtási dandártábornokká nevezte ki Dr. Budai István bv. ezredest, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnokát. A kinevezést október 19-én, a Sándor-palotában rendezett ünnepélyen adták át.

Tovább a teljes cikkre

A Hatvani kapu téren dolgoztak a fogvatartottak

Publikálva: 2016. október 17.

Tizennyolc női elítélt tette szebbé a Hatvani kapu téren található 56-os emlékmű környékét pénteken Egerben.

Tovább a teljes cikkre

Rangos polgárőr elismerés az országos parancsnoknak

Publikálva: 2016. október 14.

Az Országos Polgárőr Szövetség október 23-a tiszteletére, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben rendezett központi ünnepségén Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet vehette át.

Tovább a teljes cikkre

II. Magyar Kültéri Védelmi Konferencia

Publikálva: 2016. október 13.

Október 11-én az Aquaworld Resort Hotelben rendezték meg a II. Magyar Kültéri Védelmi Konferenciát. A rendezvényen részt vett és előadást tartott Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese.

Tovább a teljes cikkre

Informatikai és európai uniós képzések a fogvatartottaknak

Publikálva: 2016. október 8.

Intézetünkben huszonhárom fogvatartott részére indított képzést a Váltó-sáv Alapítvány. Az informatikai és az európai unióról szóló tréningek napi 4 órában zajlanak.

Tovább a teljes cikkre

A 70 éves Prof. Dr. Vókó György köszöntése

Publikálva: 2016. október 7.

Bensőséges hangulatú eseménynek adott helyet 2016. október 5-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Az elmúlt évtizedek büntetés-végrehajtási jogtudományának egyik megahatározó személyiségét, Vókó György professzort, az MTA doktorát 70. születésnapja alkalmából köszöntötték munkatársai, pályatársai, tanítványai és tisztelői.

Tovább a teljes cikkre

Hadifogolytábor és hadifogolysors konferencia Szegeden

Publikálva: 2016. október 6.

"Hadifogolytábor és hadifogolysors a Szegedi Fegyház és Börtönben 1944-1945-ben" címmel október 6-án emlékkonferenciát és emléktábla-avatást tartottak a Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében.

Tovább a teljes cikkre

Kutyavezetők és szolgálati kutyáik VI. Országos versenye

Publikálva: 2016. október 3.

2016. szeptember 29-30-án az Állampusztai Országos Bv. Intézet rendezte meg a Kutyavezetők és szolgálati kutyáik VI. országos versenyét, amelyen a Visegrádi négyek országai (Csehország, Lengyelország, Szlovákia), a társ rendvédelmi szervek közül a rendőrség és a NAV, valamint tizennyolc bv. intézet csapata vett részt.

Tovább a teljes cikkre

2016. évi Országos Lőbajnokság

Publikálva: 2016. október 3.

A Márianosztai Fegyház és Börtön lőterén tartották a büntetés-végrehajtási szervezet idei Országos Lőbajnokságát 2016. szeptember 27-én. A bajnokság megújult versenyszámokkal és harminc csapat részvételével zajlott.

Tovább a teljes cikkre

Adomány az Emberkék Alapítvány részére

Publikálva: 2016. szeptember 27.

A Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán nagy feltűnést keltett az a két, rabruhába öltözött, óriási festményeket cipelő ember, akiket fegyőrök kísértek. Nem bűntény történt, éppen ellenkezőleg: a fogvatartottak adományt hoztak.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Politikai Elítéltek Közösségének jubileumi emlékülése

Publikálva: 2016. szeptember 30.

Az 1945-1956 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közössége a Magyar Börtönügyi Társaság közreműködésével 2016. szeptember 23-án tartotta a Stefánia Palotában a 25 éves jubileumi emlékülését.

Tovább a teljes cikkre

Segítség fogyatékkal élő embereknek

Publikálva: 2016. szeptember 27.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet négy fogvatartottja jóvátételi program keretében irodákat festett a Veszprém Megyei Önkormányzat Fenyveserdő Ápoló-Gondozó Otthonában.

Tovább a teljes cikkre

Üzemfelújítás Debrecenben

Publikálva: 2016. október 3.

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet területén a fogvatartotti munkáltatást az intézet költségvetési munkáltatása mellett, az Adorján-Tex Kft. bérmunkában is végzi. Az Adorján-Tex Kft. és a Nánás Papír Kft. között létrejött bérmunkaszerződés alapján jelenleg 15 debreceni fogvatartott dolgozik az üzemben.

Tovább a teljes cikkre

5 éves a központi ellátás

Publikálva: 2016. szeptember 26.

A központi ellátás ötödik évfordulója alkalmából konferenciát és kiállítást rendezett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A Groupama Arénában szeptember 26-án rendezett szakmai napon a társszervek, az együttműködő partnerek és az érdeklődők a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságaival és a fogvatartotti munkáltatással ismerkedhettek meg közelebbről.

Tovább a teljes cikkre

Hazánkba látogattak a svájci börtönmissziós szervezetek vezetői

Publikálva: 2016. szeptember 28.

Szeptember 19-e és 22-e között Magyarországra látogattak a svájci börtönmissziós szervezetek vezetői.

Tovább a teljes cikkre

Magyarországon ülésezett a Büntetés-végrehajtási Szervezetek Közép-európai Kerekasztala

Publikálva: 2016. szeptember 21.

A magyar büntetés-végrehajtási szervezet vezetésével szeptember 21-én vette kezdetét a Büntetés-végrehajtási Szervezetek Közép-európai Kerekasztalának tizenötödik ülése. A térség legrangosabb szakmai konferenciáját a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának felújított pilisszentkereszti telephelyén rendezték. A résztvevőket szeptember 22-én szakmai megbeszélésen Pintér Sándor belügyminiszter is fogadta.

Tovább a teljes cikkre

Prison Medic képzés indul a Pécsi Tudományegyetemen

Publikálva: 2016. szeptember 19.

A Pécsi Tudományegyetem és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szeptember 7-én megállapodást kötött egy új képzés létrehozásáról, amelynek értelmében a rendőrségnél már folyamatban lévő Police Medic mintájára a büntetés-végrehajtás Prison Medic képzést indít.

Tovább a teljes cikkre

Bűnügyi nyilvántartási és bűnügyi igazgatási szakmai nap

Publikálva: 2016. szeptember 16.

2016. szeptember 15-én, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében, a Fővárosi Bv. Intézetben a bűnügyi nyilvántartást vezető és bűnügyi igazgatás területén együttműködő szervezetek műhelybeszélgetéssel egybekötött szakmai napot tartottak.

Tovább a teljes cikkre

Bohócdoktorokat támogatott a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. szeptember 12.

Adománygyűjtési akcióba kezdett a büntetés-végrehajtási szervezet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa számára. Az összegyűlt adományt Csóti András bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ünnepélyes keretek között adta át a szervezet munkatársának szeptember 6-án.

Tovább a teljes cikkre

XXI. Szent Adorján-nap

Publikálva: 2016. szeptember 9.

A magyar Büntetés-végrehajtási Szervezet szeptember 9-én tartotta a XXI. Szent Adorján-napi ünnepi állománygyűlését a Belügyminisztérium Színháztermében. A miniszteri és országos parancsnoki elismerések átadása mellett dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, mint a rendezvény elöljárója átadta a belügyminiszter által adományozott csapatzászlót az idén 120 éves Budapesti Fegyház és Börtön személyi állománya részére.

Tovább a teljes cikkre

Megújult a Balassagyarmati Fegyház és Börtön étkezdéje

Publikálva: 2016. szeptember 6.

Fogvatartottak munkájával szépült meg az intézet ebédlője, melyet szeptember 5-én vehetett birtokba a személyi állomány.

Tovább a teljes cikkre

Jóvátétel - Ismét fogvatartottak takarítottak a Vas-Villá-ban

Publikálva: 2016. augusztus 29.

Hat elítélt munkájának köszönhetően szépült meg tanévkezdésre az iskola udvara, és az iskolát határoló zöldterület.

Tovább a teljes cikkre

Nóniusz regionális tenyészszemle Állampusztán

Publikálva: 2016. szeptember 7.

Az Állampusztai Kft. 57 lovát vezették fel a Nonius Egyesület bírálóbizottsága elé 2016. szeptember 3-án, a III. Regionális Nóniusz Tenyészszemlén. A lovakat több kategóriában zsűrizték, szigorú szabályok szerint a fajtára jellemző tulajdonságokat, adottságokat értékelték.

Tovább a teljes cikkre

Újabb fogvatartottak szerezhetnek szakmát a Csillagban

Publikálva: 2016. szeptember 1.

Hegesztő és lakatos szakmát tanulhat harminckét fogvatartott szeptember 1-től az elítéltek munkáltatását szervező Nagyfa-Alföld Kft. szegedi üzemében.

Tovább a teljes cikkre

A legjobb börtönfotók

Publikálva: 2016. augusztus 31.

Fotópályázatot hirdetett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a személyi állomány részére. Öt különböző kategóriában pályázhattak fotóikkal, a határidőig 40 kollégától összesen 176 kép érkezett. A győztes képekből és a pályázatra érkezett legjobb fotókból a Belügyminisztériumban tartott Központi Állománygyűlésen 2016. szeptember 9-én a Büntetés-végrehajtás Tudományos Tanácsa támogatásával kiállítást szervezünk.

Tovább a teljes cikkre

Sikeresen zárult az új kutyás képzés

Publikálva: 2016. augusztus 19.

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában került sor a kutyavezetők és szolgálati kutyáik öthónapos nyomkövető képzésének ünnepélyes lezárására, augusztus 5-én.

Tovább a teljes cikkre

Magas állami kitüntetés a büntetés-végrehajtás két vezetőjének

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke kimagasló szakmai munkájáért elismerésben részesítette Csóti András bv. altábornagyot és Lajtár József bv. vezérőrnagyot augusztus 18-án, a Belügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

Publikálva: 2016. augusztus 18.

Köztársasági és belügyminiszteri elismerésben részesültek kollégáink állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Belügyminisztériumban, illetve az Országos Parancsnokságon tartott ünnepségeken.

Tovább a teljes cikkre

Börtönszínház, újratöltve

Publikálva: 2016. augusztus 17.

Másodszor is bemutatkoztak az ország legjobb börtönszínházi társulatai: augusztus 12-én a budapesti József Attila Színházban rendezte meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a II. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét. A rendezvényhez szinte minden magyarországi börtön színjátszótársulata csatlakozott, a regionális döntőkkel együtt összesen 21 börtön 237 fogvatartottja szerepelt a versenyen. A legjobb előadásnak járó díjat a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet társulata nyerte, a Szerepcsere című produkcióval.

Tovább a teljes cikkre

Tengerész megemlékezés

Publikálva: 2016. augusztus 16.

Tengerészekre emlékezett a város 2016. augusztus 16-án. A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön személyi állománya és az intézetben elhelyezett fogvatartottak hatékony közreműködésével valósulhatott meg a rendezvénysorozat, amely mögé támogatóként a Honvédelmi Minisztérium és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata mellett civil szervezetek is felsorakoztak.

Tovább a teljes cikkre

Önkéntes munka a katonai ügyészségen

Publikálva: 2016. augusztus 11.

Elítéltek végezték a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya épületében az őrző helyiség festését és mázolását augusztus 11-én.

Tovább a teljes cikkre

Harminc millió forintból újultak meg a szolnoki börtön zárkái

Publikálva: 2016. augusztus 10.

2016. augusztus 10-én Lajtár József bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese adta át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közel 30 millió forintos zárkafelújítási beruházását.

Tovább a teljes cikkre

Grúz miniszteri látogatás

Publikálva: 2016. augusztus 10.

Háromnapos hivatalos látogatást tett Magyarországon 2016. augusztus 8-10. között Kakha Kakhishvili, Grúzia büntetés-végrehajtásért és pártfogó felügyeletért felelős minisztere és kísérete.

Tovább a teljes cikkre

„Nem színházat akartunk csinálni, hanem egy darabot, ami őszinte”

Publikálva: 2016. augusztus 3.

Megnéztük, hol tart a Budapesti Fegyház és Börtön drámapedagógiai és személyiségfejlesztő képzése. Két szakember, Farkas József alezredes és Kriszt László rendező vezetésével közel kéttucat fogvatartott tanult bele a színjátszásba, miközben a foglalkozásokon a pszichológia, a filozófia, az irodalom és a teológia segítségével gondolhatták újra döntéseik rövid- és hosszútávú következményeit.

Tovább a teljes cikkre

Virágokat ültettek a fogvatartottak az egri kórház mellett

Publikálva: 2016. július 29.

A "Börtön a városért" program keretében július 28-án hat női fogvatartott ültetett virágot Egerben a Markhot Ferenc Kórház patakparti falán lévő virágtartókba. Ez a fajta jóvátételi munkavégzés nem idegen a város életében.

Tovább a teljes cikkre

Munkatársakat keres a büntetés-végrehajtás

Publikálva: 2016. július 29.

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várjuk.

Tovább a teljes cikkre

Hazánkba látogatott a grúz bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. július 29.

Az Európai Bizottság TAIEX programja keretében 2016. július 27-29. között a grúz büntetés-végrehajtási szervezet háromfős delegációja érkezett hazánkba. A küldöttséget Zaza Grigolia országos parancsnokhelyettes vezette.

Tovább a teljes cikkre

Megújuló együttműködés - 30 éve partnerségben

Publikálva: 2016. július 26.

Ismét megújította együttműködési megállapodását a Magyar Vöröskereszt és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az egyezményt Kardos István, a Magyar Humanitárius Szervezet főigazgatója és Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok írták alá 2016. július 26-án, a Magyar Vöröskereszt székházában.

Tovább a teljes cikkre

Újra segítettünk

Publikálva: 2016. július 22.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén lévő szabadidőparkban 5 napon át 5 fiatalkorú fogvatartott dolgozott, egyfajta jóvátételként.

Tovább a teljes cikkre

Családbarát munkahely lett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Publikálva: 2016. július 20.

Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által hatodik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is részesült a kitüntető elismerésben.

Tovább a teljes cikkre

Ledolgozzák bűneiket

Publikálva: 2016. július 4.

Jóvátételi munkavégzés keretében festették le a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön elítéltjei Sopronban az Ikva Otthon mintegy négyszáz méteres kerítését. A hat fogvatartott önként jelentkezett a feladatra és munkájukért nem kaptak juttatást.

Tovább a teljes cikkre

Gyermekotthonnak segítettek jóvátétel keretében a fogvatartottak

Publikálva: 2016. július 19.

Júliusban több héten keresztül, hat-hat fogvatartott végez napi hét órában jóvátételi munkát az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény területén, ahol keze munkájuk által újulnak meg a kerti játékok, padok, felszerelések.

Tovább a teljes cikkre

Szakmai látogatáson vett részt hazánkban az albán bv. szervezet delegációja

Publikálva: 2016. július 19.

Csóti András bv. altábornagy, országos parancsnok meghívására 2016. július 18-19. között az Európai Bizottság TAIEX programjának keretében Magyarországra látogatott az albán büntetés-végrehajtási szervezet háromfős delegációja. A szakmai tapasztalatcsere kiemelt célja a fogvatartotti munkáltatás, valamint a kockázatelemzési rendszer megismerése volt.

Tovább a teljes cikkre

Munkáltatás "KÉSZ-leten"

Publikálva: 2016. július 18.

Szerződés formában július 4-től megindult az együttműködés a KÉSZ Holding Zrt. és a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet között.

Tovább a teljes cikkre

Példaértékű összefogás a bajban

Publikálva: 2016. július 13.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet adománygyűjtést szervezett az állományába tartozó Holdasi Zoltán bv. őrmester megsegítésére. A kezdeményezéshez, így kollégánk felépüléséhez további 8 büntetés-végrehajtási intézet dolgozói is csatlakoztak.

Tovább a teljes cikkre

Daganatos betegséggel és fogyatékkal élő gyermekeknek tartott bemutatót műveleti csoportunk

Publikálva: 2016. július 9.

Nemzetközi táborban tartott színes bemutatót az intézet műveleti csoportja. Július 5-én Sárospatakon jártak kollégáink.

Tovább a teljes cikkre

Felújítás alatt az egészségügyi körletrész

Publikálva: 2016. július 8.

Újabb nagy beruházásba kezdtünk az egészségügyi körletrész felújításával, melynek pénzügyi fedezetét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága biztosította számunkra.

Tovább a teljes cikkre

"Tájékoztatjuk kedves utasainkat"

Publikálva: 2016. július 7.

Szerdán a kecskeméti 6-os buszra várakozók meglepődtek, hiszen kilenc fiatalkorú és felnőtt elítélt ezen a vonalon hat buszmegállót tett rendbe.

Tovább a teljes cikkre

Elítéltek dolgoznak a nagyfai földeken

Publikálva: 2016. július 6.

Megkezdődött a mezőgazdasági munka dandárja a Nagyfa-Alföld Kft. 650 hektáros termőterületén Nagyfán, ahol elítéltek segédkeznek a betakarítási és növényápolási munkákban. Aratják a gabonát és a repcét, szóját és napraforgót termesztenek.

Tovább a teljes cikkre

Megkezdődött az aratás

Publikálva: 2016. július 5.

A jó időnek köszönhetően még Péter-Pál napja előtt megkezdődtek az aratási munkák az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nél.

Tovább a teljes cikkre

A szombathelyi bv. intézet is bemutatkozott a Múzeumok Éjszakáján

Publikálva: 2016. július 4.

Immáron harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Törvényszék a Múzeumok Éjszakája sorozat keretén belül július 2-án, és adott otthont már hagyományosan a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet kiállításainak és programjainak is.

Tovább a teljes cikkre

Semmelweis-napi elismerések

Publikálva: 2016. július 1.

Semmelweis-nap alkalmából belügyminiszteri és országos parancsnoki elismerésekben részesültek az egészségügyi területen dolgozó kollégáink július 1-jén.

Tovább a teljes cikkre

Fogvatartotti zarándoklat volt Mátraverebély-Szentkúton

Publikálva: 2016. június 30.

A büntetés-végrehajtási szervezet első ízben rendezte meg az Országos Fogvatartotti Zarándoklatot 2016. június 29-én, a Mátraverebély-Szentkúton található Nemzeti Kegyhelyen, amelyen 15 börtön 130 elítéltje vett részt. A fogvatartotti zarándoklaton Bíró László tábori püspök celebrált misét.

Tovább a teljes cikkre

Csodaszarvas a börtönből

Publikálva: 2016. június 28.

Újabb alkotás a balassagyarmati börtönből. Ezúttal egy nagyméretű, szarvast ábrázoló fa szobrot készítettek különleges módszerrel az elítéltek, amelyet a korábbi munkáiknak is helyet adó terényi művésztelepen helyeztek el. A „Csodaszarvas” átadó ünnepségét június 23-án tartották a Nógrád megyei településen, ahol köszöntőt mondott a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka is.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció