Sajtótájékoztató Martonvásáron

Publikálva: 2018. március 1.

2018. február 23-án rendezték meg az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című kiemelt projekt sajtótájékoztatóját a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári objektumában.

A sajtótájékoztatón Orosz Zoltán bv. őrnagy, szóvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Galuska-Tomsits László bv. ezredes, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka a büntetés-végrehajtás rendszerében bevezetett új irányokról és lehetőségekről tájékoztatta a média képviselőit. A projekt konkrét céljairól, eddigi tevékenységeiről és országos eredményeiről Sinkó Csaba bv. alezredes, projektvezető beszélt. A martonvásári objektum EFOP szakmai vezetője, Csima Miklós bv. alezredes a program eddigi helyi eredményeiről adott átfogó képet a sajtó számára.


Fotó: Bv. Kommunikációs Főosztály

Az előadásokból kiderült, hogy a 4,2 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2020. június 30-ig tartó projekt a fogvatartottak munkaerőpiaci és társadalmi visszailleszkedését támogatja. A program az elítéltek és az előzetesen fogvatartottak reintegrációjának elősegítése mellett az elkövetők bűnismétlési kockázatának csökkentését is zászlajára tűzte.
A projekt első mérföldkövéig, 2018. március 31-ig 1750 fő programba bevont fogvatartott elérése a cél. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a martonvásári objektum az első negyedév végéig vállalt sarokszámokat január végéig már csaknem teljesítette, a helyi szakemberek elkötelezett munkájának köszönhetően.

A projekt I. mérföldkövének sarokszámai a februári adatok szerint március végéig minden büntetés-végrehajtási intézetben teljesülnek. A sajtótájékoztatón a szakemberek rávilágítottak, hogy a projekt segítségével  a fogvatartottak már a szabadulásukat megelőzően felkészülhetnek a munkaerőpiaci és társadalomba történő visszailleszkedésre.
A program nagy hangsúlyt fektet a fogvatartottak aktív szerepvállalására, a személyre szabott fejlesztésekre, a fogvatartottak hozzátartozóinak bevonására, illetve a helyi közösségekkel, beleértve a munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő szervezetekkel való szorosabb együttműködésre.

Az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció