Elismerések a prevenció jegyében

Publikálva: 2016. december 9.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság parancsnok-helyettesét és szolgálatvezetőjét jutalmazták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) által megrendezett konferencián.

A rendezvény célja, hogy a média és bűnmegelőzés kapcsolatát bemutassa és továbbmélyítse azt a konferencián résztvevő hallgatóságban. 

Az esemény megnyitóját követően Zsinka András, a Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkára és Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke elismeréseket adtak át. Több rendészeti és civil szakember mellett az idei konferencián két kiváló munkatársunkat is kitüntette a tanács. A Büntetés-végrehajtási Szervezetet érintően a reintegrációs feladatok, valamint a bűnmegelőzési célok megvalósításában, továbbá a szakmai partnerséget elősegítő kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesült Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese, valamint Dr. Bogotyán Róbert bv. ezredes, a Fogvatartási Ügyek Szolgálatának szolgálatvezetője.

Fotó: Csattos Pál

Fotó: Csattos Pál

A díjátadást követően különböző előadásokat hallhattak a megjelentek, amelyek attraktívan, újszerű megközelítésben mutatták be, hozták átélhető közelségbe a bűnmegelőzést és a fogvatartottak reintegrációját megcélzó – és ezáltal a közbiztonságot erősítő – programokat. 

Fotó: Csattos Pál

„Mesés Bűnmegelőzés” témában az NBT által kiadott mesekönyvek bemutatására, ismertetésére is sor került, majd a „Bűnmegelőzés az esélyegyenlőség jegyében” mutatták be a kidolgozott bűnmegelőzési program hasznosságát. Az előadássorozatban olyan érdekességekről is szó esett, mint a térinformatikai eszközök alkalmazása a bűnmegelőzésben, de betekintést engedtek az előadók az új típusú bűnmegelőzési filmek világába, vagy a szintén elgondolkodtató, inspiráló kérdéskörbe, mint a prevencióban alkalmazható applikációk témába.

A rendezvény igazán szórakoztató módon mutatta be a bűnmegelőzés egyhangúnak vélt, háttérben zajló eseményeit, amelyekről végül kiderült, hogy a modern kor szellemében igyekszik hozzájárulni a társadalmi biztonság kialakításához. A büntetés-végrehajtásnak és a bűnmegelőzési tanácsnak a már több éve kialakított és azóta is gondosan ápolt kapcsolatát jól példázzák a kiosztott díjak. Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a honlapon megjelent híreinket, az láthatja, hogy nemcsak az országos parancsnokság szintjén, hanem bv. intézeti szinten is rendre megjelennek a bűnmegelőzési tanáccsal szoros együttműködésben megvalósított programok, pályázatok, amelyek mind-mind a sikeres társadalmi visszailleszkedést segítették elő eddig is és a jövőben is.

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció