Elkezdődött az új börtönök leendő munkatársainak kiképzése

Publikálva: 2017. január 13.

A hamarosan megépülő 8 új börtönben szolgálatot teljesítő 2500 fős állomány felvétele ütemezetten zajlik, az első 476 jelentkező kiképzését ma kezdte meg a büntetés-végrehajtás, ugyanakkor a toborzás folytatódik.

A börtönök zsúfoltságának csökkentésére 2010 óta működik férőhelybővítési program, amelynek köszönhetően 2015-ben négy börtönben összesen több mint nyolcszázzal nőtt a fogvatartotti férőhelyek száma. A program keretében további 8 új börtön épül: Kunmadarason egy ezerfős, míg Ózdon, Kemecsén, Csengeren, Komlón, Békésen, Hevesen és Komádiban egy-egy ötszáz fő elhelyezésére szolgáló bv. intézet kezdi meg működését. Az új beruházásoknak köszönhetően a telítettség várhatóan 100% alá csökken, valamint 2500 új munkahely létesül.

A most induló képzési ciklusban 476 fő kezdi meg tanulmányait, hogy a kiképzés végeztével büntetés-végrehajtási felügyelőként szolgáljanak majd az új börtönökben. Az első képzést Schmehl János bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese nyitotta meg ma Nyíregyházán.

Fotó: BvOP

A felügyelők szakképzése Budapesten és a Nyíregyházi Egyetemen zajlik, hat és fél hónapon át. A sikeres vizsgát tett hallgatók büntetés-végrehajtási felügyelő OKJ-s bizonyítványt kapnak, valamint egy olyan biztos megélhetést garantáló beosztást, amely hosszú távon, kiszámítható módon biztosít munkalehetőséget. Az iskola idején már teljes fizetést, térítésmentes szállást, kedvezményes étkezési lehetőséget és utazási költségtérítést biztosít a büntetés-végrehajtás. A képzésben részt vevő valamennyi új munkatárs  2017. január 1-től a büntetés-végrehajtási szervezet állományába került.

Fotó: BvOP

A tanulóknak nem lesz könnyű dolguk a következő hónapokban, hiszen a velük szemben támasztott magas szakmai elvárásoknak való megfelelés érdekében, igazi elhivatottsággal kell belevetniük magukat a tanulásba. A felkészüléshez azonban minden segítséget megkapnak, színvonalas elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek. A rendvédelmi alapfeladatokon túl, – amely jogi, informatikai, kommunikációs, lőelméleti ismereteket, fizikai és angol nyelvi felkészítést is magában foglal – biztonsági és reintegrációs felkészítésen is részt vesznek.

Fotó: BvOP

A képzés célja, hogy az elméleti és gyakorlati vizsgán majdan megfelelő felügyelők szakmai magabiztossággal, a reintegrációs törekvések szem előtt tartásával, a szakma és a kor elvárasainak megfelelve, professzionálisan végezzék munkájukat a szervezetben.

Fotó: BvOP

A képzés megindításával párhuzamosan a büntetés-végrehajtás továbbra is várja azok jelentkezését, akik a szervezetben szeretnének dolgozni. Jelentkezni személyesen az ország több pontján működő toborzó irodákban lehet, illetve a qefGbQiFqkXo3WMTdG9ib3J6YXNAYnYuZ292Lmh1 e-mail címen. Az érdeklődők hétköznapokon a 06-1-301-8150-es telefonszámon is kérhetnek információt a toborzással kapcsolatban.

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció