Teherautónyi adomány a Mikulásgyárnak

Publikálva: 2016. december 20.

A büntetés-végrehajtás dolgozói három hét alatt egy teherautónyi ajándékot adományoztak a Mikulásgyárnak, amelyet december 19-én Csató Kornélia bv. ezredes, a Humán Szolgálat vezetője és Szabó Zoltán bv. ezredes, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója adott át a szervezőknek.

Fotó: BvOPCsak a hétvégén mintegy 20.000 ember járt a Mikulásgyár fővárosi gyűjtőközpontjában. Becslések szerint, a vidéki helyszínein is legalább ennyi adományozó járt – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa. A számos adakozó mellett a büntetés-végrehajtás dolgozói is adományoztak, egy teherautónyi ajándék gyűlt össze.

Várhatóan, az adományozói kedv nem lanyhul majd a következő napokban sem. Még három napon át, december 21-ig bárki elhozhatja adományait a Mikulásgyárba. „Idén, ha minden igaz, az egymilliomodik kiló ajándék is beérkezik a Mikulásgyárba. 200 ezer ember hoz évente adományt, és azt gondolom, hogy idén, ha tényleg sikerül ezt elérnünk, az álomhatárt, akkor az annak köszönhető, hogy sok olyan cég, szervezet van, amely csatlakozott hozzánk és komolyan gondolja a társadalmi felelősségvállalást” – mondta Zsolnai Endre.

Ilyen adományozó a büntetés-végrehajtás is, a mai napon egy teherautónyi adományt adott át a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Mikulásgyárnak. Az adománygyűjtési akció országszerte jótékonysági tevékenységre sarkallta a börtönök munkatársait és családtagjaikat. A most átadott ajándékokat a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja gyűjtötte össze és juttatta el a Mikulásgyárhoz.

Fotó: BvOP

A jótékonysági tevékenység nem új keletű a börtönökben, azonban az egy kisebb meglepetést okozott, hogy a büntetés-végrehajtási dolgozók ilyen magas arányban csatlakoztak a programhoz, hiszen három hét alatt egy teherautónyi ajándékot – ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert - adakoztak a rászorulóknak – mondta el Orosz Zoltán, a BvOP szóvivője.

A büntetés-végrehajtás hosszú évek óta szervez gyűjtést különböző alapítványoknak és civil szervezeteknek. Legutóbb – még szeptemberben – a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa számára rendezett gyűjtést a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Fotó: BvOP

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció