A HVG Állásbörzén is toboroztunk

Publikálva: 2017. március 9.

Első alkalommal vettünk részt a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett HVG Állásbörzén, ahol bemutattuk a büntetés-végrehajtási szervezet tevékenységeit, valamint folytattuk toborzásunkat is.

A március 8-9. között az Országos Képzési és Karriernapok keretében megtartott állásbörze hazánk legjelentősebb karrierrendezvénye, ahol több mint 200 kiállító mellett most mi is megcélozhattuk elsősorban a friss diplomásokat, valamint a tapasztalt és karrierorientált szakembereket is, ám az állásbörzére kilátogatók köre vegyes: pályakezdők, tartós munkanélküliek, gyesről visszatérni akaró anyák és munkahelyváltáson dolgozók egyaránt keresik a kapcsolatot a kiállítókkal. A kétnapos seregszemlén közel 13.000 látogató vesz részt évről évre.

A Belügyminisztériumnak köszönhetően közös kiállítási térben igyekeztünk bemutatni a rendészeti és közigazgatási tevékenységeket, illetve tájékoztatást adni a látogatókat a rendészeti hivatásról, közszolgálatról. A Büntetés-végrehajtási Szervezet standján kívül az Országos Rendőr-főkapitányság is toborzott, valamint a Belügyminisztérium Közigállás portálja is ismertette a közszolgálati álláslehetőségeit. 

Fotó: BvOP

Mint ismeretes, a börtönök telítettségének csökkentésére létrejött férőhelybővítési program keretében 8 új börtön épül a közeljövőben: Kunmadarason egy ezerfős, míg Ózdon, Kemecsén, Csengeren, Komlón, Békésen, Hevesen és Komádiban egy-egy ötszáz fő elhelyezésére szolgáló bv. intézet. Az új beruházásoknak köszönhetően 2500 új munkahely létesül. A felépülő börtönökben többféle álláslehetőség betöltésére nyílik lehetőség, akár közép, akár felsőfokú végzettséggel. A toborzási tevékenységben meghirdetett lehetőségek közül mindenki megtalálhatja a számára ideális munkakört, hiszen egy középiskolai érettségivel felügyelői, egészségügyi ápolói, felsőfokú végzettséggel pedig akár reintegrációs tiszti beosztások betöltésére is lenne lehetőség.

Fotó: BvOP

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Humán Szolgálatán dolgozó munkatársainknak nem volt könnyű dolguk, hiszen olyan szakmai partnerek, cégek mellett kellett munkalehetőséget kínálni és bemutatni a rendészeti tevékenységünket az érdeklődők számára, mint a MOL vagy az MVM csoport, illetve a Jobline állásportál, amely az ország egyik legnagyobb munkaközvetítő fóruma.

Fotó: BvOP

A büntetés-végrehajtási hivatás iránt érdeklődők részletes tájékoztatást kaptak a büntetés-végrehajtás felépítéséről, a felépülő új börtönökről, a toborzási és felvételi eljárásról, a kiképzés menetéről és ami a legfontosabbak egyike egy ilyen börzén, a bérezésről, valamint az előmeneteli lehetőségekről is.

Összességében sikeres volt a rendészeti toborzási tevékenységünk, hiszen a rendészeti életpályával együtt járó hivatásos munka különlegesnek számított ezen a börzén, ahol főleg műszaki, mérnöki, IT vagy gazdasági vonalon kínáltak álláslehetőségeket. Standunkat több mint 150-en keresték fel a két nap alatt és többen voltak olyanok is, akik kifejezetten örültek, hogy ezen az állásbörzén közelebb kerülhettek a rendészeti szakmához – mondta el Győri Levente bv. alezredes, a BvOP toborzási tevékenységgel megbízott Humán Szolgálat, Oktatási és Szociális Osztályának vezetője.

Elmondta továbbá, hogy eddig mintegy 5500-an jelentkeztek a szervezet toborzási felhívására, valamint azt is, hogy áprilisban újabb, közel 140 új felszerelő kiképzése kezdődik a Szentendrén lévő Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján.

Menü

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Navigáció