Egészségnap volt a Szegedi Fegyház és Börtön Mars téri, Dorozsmai úti és nagyfai ebédlőiben, július 25-én, amelyen a dolgozók a helyes táplálkozásról hallgattak meg előadást, majd tornáztak és szénhidrátban és zsírban szegény ebédet fogyasztottak.
A börtönben több százan dolgoznak a fogvatartottak körletrészein, ami erős fizikai és pszichés terhelést jelent. Például egy felügyelő napi szolgálata alatt 8,2 kilométert gyalogol a trepnin és intézi az elítéltek ügyes-bajos dolgait.
Az idén év elején készült el az intézet egészségfejlesztési programja, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók egészségtudatos magatartásának erősítésére, a stressz oldására és a betegségek megelőzésére. Tavasszal szemészeti szűrés volt, amelyen az alkalmazottak hetven százaléka vett részt. Az orvos és a pszichológus folyamatosan figyelemmel kíséri minden dolgozó egészségi állapotát, különféle szűrővizsgálatokra küldi őket a szegedi egészségügyi intézményekbe, hogy az esetleg kialakult betegségüket még korai stádiumban, időben kezelni tudják.
Július 25-én, délelőtt Nagyfán és a Dorozsmai úton, délután a Mars téri épületben dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd Pusztai Beátával félórás tartásjavító tornán frissülhettek fel a résztvevők. Aznap az egészséges táplálkozásnak megfelelően szénhidrát és zsírszegény ebéd volt: brokkolikrémleves, töltött jércemell tekercs főtt jázminrizzsel és hideg vegyes gyümölcskompót.