Május 23-án a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet megrendezte a immár hagyománnyá vált Egészségnapot a III. objektumban. A rendezvény célja ebben az évben is az volt, hogy előadásokkal, valamint megelőző egészségügyi szűréseken való részvétel biztosításával felhívja a személyi állomány figyelmét az egészség megőrzésének fontosságára.

Fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási IntézetAz intézet meghívásának eleget tett Nánási Fatime, hazánk legeredményesebb női MMA világbajnoka, aki röviden bemutatta az MMA tevékenységet, kiemelve ezáltal az egészségtudatos életmód vonatkozásában nélkülözhetetlen sport fontosságát.  A LiveWire Rally Team a tavalyi évekhez hasonlóan rally autó, valamint cross motor kiállítással érkezett a rendezvényre. Szentgyörgyi Fanni autóversenyző közreműködésével a sorsolás útján kiválasztott szerencsés dolgozók ki is próbálhatták, milyen egy rally autóval driftelni.

Fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
A tematikus nap előadás-sorozatát Dr. Kuroli Enikő patológus szakorvos, bőrpatológus kezdte, aki lebilincselő előadásában megismertette a résztvevő állományi tagokkal a nap kedvező és káros hatásait. Előadása során betekintést nyerhettünk többek között abba is, hogy különböző bőrtípusok hogyan reagálnak a bőr korai öregedését generáló UV-A, illetve a bőrdaganatos megbetegedések számát befolyásoló UV-B sugarakra.
A következő színvonalas előadás keretében a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek működésével ismerkedhettünk meg. Az egészségmegőrzés, valamint a megelőzés égisze alatt a következő szakmai prezentációt Dr. Vass László citológus-patológus tartotta, aki részletesen ismertette a mellrák felismerése és gyógyítása szempontjából releváns alapfogalmakat. A rendkívül hasznos előadásában kiemelt hangsúlyt fektetett az időfaktorra, mely életmentő lehet a diagnosztika, azaz a felismerés kapcsán.

Fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
A rendezvény lehetőséget biztosított arra is, hogy a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek működését bemutató előadás során felmerült kérdéseiket az érdeklődők egy személyes konzultáció keretében megvitathatták a szervezet képviselőivel.
A rendezvény során zöldség- és gyümölcssziget, vérnyomás-, vércukorszint, koleszterinmérés, cukormentes fagylaltozó, HIV és Hepatitis-, szemészeti-, valamint bőrgyógyászati szűrés várta az érdeklődő személyi állományi tagokat.

Fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet