Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet székhelye, típusa és rendeltetése alapján börtön fokozatnak megfelelően kialakított megyei jellegű zárt intézet.
Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége, rendeltetése, külön kijelölés által meghatározott körben az előzetes letartóztatással, a biztonsági és egyéb fontos okból elhelyezett elítéltek szabadságvesztésével, továbbá az elzárással összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása, elsősorban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Heves megyében lakó fiatalkorú férfi fogvatartottak szabadságvesztésével, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eljáró bíróságok rendelkezése alapján fogvatartott fiatalkorú férfiak előzetes letartóztatásával összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása.

Az intézet befogadóképessége 220 fő. A fogvatartottak munkáltatása költségvetési munkahelyeken, valamint az ADORJÁN-TEX Konfekcióipari és Kereskedelmi Kft. miskolci fióktelepén és a Pálhalmai Agrospeciál Kft. miskolci fióktelepén történik.

  Szeidl Tamás bv. ezredes
parancsnok

 

 

 

 

 

 


 


Forrás: Apró Andrea