2017. május 28 napján ismételten megrendezték a VIII. Ebkavalkád és Gyermeknapot, amelynek célja, hogy a szervezők játékos, szórakoztató módon hívják fel a figyelmet a felelős ebtartásra és az állatvédelem jelentőségére. A Fővárosi Bv. Intézet kutyavezetői és szolgálati kutyái immár ötödik alkalommal tartottak szakmai bemutatót az érdeklődők számára.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

Az esemény ünnepélyes megnyitója után bemutatkoztak a WindDogs Sport és Terápiás Kutyás Egyesület tagjai, a Rákosmenti KKI Agility Team, valamint az S.O.S. MKE életmentő kutyahősei is. A résztvevők megismerkedhettek az elsősegélynyújtás kutyákra vonatkozó szabályaival, a rendőrkutyák, valamint a mentőkutyák munkájával.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

Mi a teendő abban az esetben, ha munkáltatás közben a fogvatartott megtámadja a felügyelőt? Hogyan kell eljárni előállítás során erőszakos szöktetés kísérletének megvalósítása esetében, esetleg egy kialakuló túszejtés kapcsán? A 14:40 órától kezdődő bemutató keretében a Fővárosi Bv. Intézet szolgálati kutyavezetői és kutyái többek között ezeket a szituációkat mutatták be az érdeklődők számára.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

A tombola, az ugrálóvárak, a kutyasimogatás, a frizbi, agility, valamint az interaktív kutyás bemutató mind hozzájárultak a program színesebbé tételéhez.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet