"Az emberekben rejtőző kreativitást elő lehet mozdítani különböző kezdeményezésekkel, de mindig rakni kell a tűzre ahhoz, hogy egy közös projekt megvalósuljon." (Kulcsár Viktória)

A társadalom felé nyitás szellemében kórházunk vezetőiben felmerült a gondolat, hogy Tököl város vezetőjét megkérdeznék, kivitelezhető lenne-e egy együttműködés létrehozása a Kórház és az Önkormányzat között. Hoffman Pál polgármester úr nagy örömmel fogadta kezdeményezésünket, és a találkozó létre is jött egy meleg nyári napon. Az igazán barátságos fogadtatást követően sok sikeres ötlet született mindkét fél részéről, hogyan is lehetne a gondolatot valósággá váltani.
Ezt követően született meg az együttműködési megállapodás, amelynek keretében intézményünk az önkormányzat által szervezett rendezvényeken saját tevékenységünk megismertetése céljából részt vesz, és a civil lakosság részére egészségügyi szűrést, táplálkozási tanácsadást fog végezni. Mindkét fél vállalta, hogy az együttműködést az önkéntesség és a közösségért végzett tevékenység jellemzi majd.

[Forrás: Központi Kórház]