2018. június 7-én ismét megrendezésre került a személyi állomány részére szervezett Egészségnap. A rendezvény helyszínének idén is a III. objektum adott helyet, ahol különböző programokkal próbálták a szervezők felhívni a figyelmet a mozgás és az egészségmegóvás fontosságára.

A programok között egészségügyi és mozgás témákban tartott előadások, megelőző szűrővizsgálatok (szemészet, vérnyomás-, vércukor-, valamint koleszterinszint-mérés), tanácsadások, és az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen ételek és italok kóstolásának, fogyasztásának lehetősége is szerepelt.

Fotó: Varga Henriett

Természetesen a hagyományokhoz híven idén is összekötöttük a kellemeset a hasznossal, az Egészségnap keretében meghirdetett véradáson az Országos Vérellátó Szolgálatnak 21 munkatársunk adott vért.
A tematikus nap előadásokkal kezdődött, aminek első témája „A szerelem kémiája” nevet kapta. Dr. Kiss-Diófalvi Katalin általános orvos beszélt a szerelem kialakulásáért felelős hormonokról, az agyban és a szívben lejátszódó folyamatokról. Felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen jó érzéssel is jár a szerelem, rengeteg fertőzés alakulhat ki a szerelmi együttlétek során, amiket nagyon fontos megelőzni, illetve ha már kialakult a probléma, nem szabad könnyelműen venni, kezelni azokat.
Elfogadta az intézet meghívását Gombor Virág szinkronúszó, aki mesélt a szinkronúszás izgalmas világáról, a sport jótékony hatásáról, valamint az általa vezetett BOOT CAMP foglalkozásokról, amivel kapcsolatban nagyvonalúan felajánlott a közönség tagjainak egy ingyenes bemutató alkalmat.

Fotó: Varga Henriett
Dr. Pintér János patológiai szakorvos folytatta a sort „A recsegő gerinctől a ropogó ízületekig” című előadásával. A doktor úr roppant szórakoztatóan beszélt az amúgy teljesen komoly, sokakat érintő mozgásszervi problémákról, valamint hasznos megelőzési tanácsokkal látta el a részvevőket. Prezentációját izgalmas jógapozíciós képekkel illusztrálta, melyek remek bevezetésül szolgáltak a következő előadó témájához.
Lágler Krisztián jógaoktató betekintést engedett mind a jóga szemlélet, mind pedig a mozgáskultúra világába. Megismertette a közönséggel azokat az egészségre jótékony hatással bíró mozdulatokat, testtartásokat, nyújtásokat, amik az irodai munka kártékony hatásait hivatottak csökkenteni.

Fotó: Varga Henriett
A napot Hangel Bálint mentős szakápoló zárta, aki a szakszerű elsősegélynyújtáshoz nélkülözhetetlen teendőket, gyakorlatokat ismertette a kollégákkal. Prezentációja nemcsak nagyon hasznos, hanem interaktív is volt, hiszen a vállalkozóbb szellemű munkatársak kipróbálhatták magukat a különböző életmentési feladatokban.

Fotó: Varga Henriett

Fotó: Kovács Klára bv. alez.
Az előadások közti szünetekben a résztvevőknek lehetőségük volt a vitaminokban dús „zöldség-gyümölcs szigetről” falatozni, illetve az édesszájú munkatársaink pedig Oláh Péter és Szekeres László cukrászok cukormentes süteményeit is megkóstolhatták.

Fotó: Varga Henriett
                                                                                               
(Varga Henriett)