Magyarországon 1996 óta szeptember 8-án ünneplik a büntetés-végrehajtás napját. A debreceni büntetés-végrehajtási intézet idén is családi napot szervezett a dolgozóknak, hozzátartozóknak, gyermekeiknek és nyugdíjasoknak. Változatos, színes programok kavalkádja hozta egymáshoz közelebb a családokat a Dorcas Konferencia Központ és Kempingben.

Az ünnepi parancs ismertetése, a börtönlelkész áldása és Pancsusák Sándor parancsnok úr ünnepi beszéde indította a jeles napot, felelevenítve ezzel a hagyományokat.

A gyerekprogramoktól a felnőtteknek szólókig mindenki megtalálhatta a neki tetsző programokat, köztük a Nemzeti Adó és Vámhivatal készenléti bemutatóját, az Országos Mentőszolgálat bemutatóját, bábosok, íjászok bemutatkozását, tombolasorsolást, főzőversenyt vagy a Debreceni Néptáncegyüttes erdélyi táncbemutatóját. Volt Adorján napi családi verseny, rajzverseny, s emellett még az intézeti szállítójárművel, a „Rabo”-val is ki lehetett jutni az ünnepség helyszínére Debrecenből.

Forrás:HBMBVI

Akit a bv-s szakma még ennél is jobban érdekelt, egy rövid intézetlátogatáson is részt vehetett, ahol az újonnan kialakított imatermet is meg lehetett tekinteni. A büntetés-végrehajtás és a rendvédelmi társszervek - rendőrség, tűzoltóság, országos mentőszolgálat - járműveit, technikai eszközeit tanulmányozhatták az érdeklődők.

E hangulatos nap végén jókedvűen mehettek haza kicsik és nagyok, s ezután talán másképpen gondolnak az édesapákra, édesanyákra, férjekre, feleségekre amikor reggelente dolgozni indulnak, hogy ezt a szép, de nehéz és felelősségteljes hivatást végezzék.

Forrás: HBMBVI

S ahogyan ezt mondani szokták: köszönjük mindazoknak akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre: a szervezőknek, a szakszervezetnek és a Dorcas Konferencia Központ és Kempingnek, aki engedélyezte, hogy e nem mindennapi helyszínen tölthessük ezt a napot.

Forrás: HBMBVI

Forrás HBMBVI

Forrás: HBMBVI

Forrás: HBMBVI

Forrás HBMBVI

Forrás: HBMBVI

Forrás: HBMBVI

Forrás: HBMBVI