A fogvatartottak Bakony Színjátszó Csoportjának július végén bemutatott előadásán összegyűlt közel kettőszáz ezer forint ismét jó helyre került.

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet képviseletében Németh Éva bv. ezredes intézetparancsnok adta át ünnepélyesen az adományt a gyermekosztályt vezető Dr. Szabó Éva főorvos asszonynak.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

A Csolnoky Ferenc Kórház Emberkék Alapítványa javára felajánlott összeg konkrét felhasználásáról még nem döntöttek, de sok tervük van, így bizonyára lesz helye ennek a forrásnak is. Szerény ajándékot is hoztunk, a börtönben jelenleg is zajló OKJ-s női szabó képzés résztvevői kedves textiljátékokat készítettek, ezekből adtunk át néhány darabot. Második alkalommal jártunk itt ezzel a céllal és tervezzük, hogy visszatérünk.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet


Az átadót követően megtekinthettük a gyermekosztályt, többek között egy fejlesztés alapjául szolgáló referencia kórtermet is. Örömmel láttuk, hogy a folyosók és betegszobák vidám figurákkal festett falai inkább emlékeztetnek egy óvodára, mint kórházra.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet


Reméljük, hogy adományunkkal mi is hozzájárulhattunk a kis betegek gyógyításához.