A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vezetőinek köszönhetően 2015 év végén elkezdődött az elöregedett vízhálózat felújítása.

A kórház 1961-ben költözött jelenlegi helyére. A költözést megelőző években az intézet huszárlaktanyaként működött, ami 1958-ig a honvédség birtokában volt. Az intézmény épülete volt a lovassági kaszárnya.

A Bv. Központi Kórház felújítása 2016. november 8-án kezdődött. Első lépésben a vízhálózat felújítását végezték el.

[Fotó: Bv Központi Kórház]

Erre már nagy szükség volt, hiszen mindennapi nehézséget jelentett az emeletek közötti víznyomáskülönbségből fakadó problémák megoldása. Ez nagy terhet jelentett mind az egészségügyi, mind pedig a biztonsági szakterületnek. Kialakításra került a főnyomócsövek, beállások elvezetése a fürdők, mosdók és kórtermek irányába. A vízhálózat korszerűsítését követte a fogvatartotti fürdők, tálaló helyiségek, kórtermek, folyosók újracsempézése.

[Fotó: Bv Központi Kórház]

Minden helyiségben lecserélték a neon fénycsöveket, helyettük sokkal erősebb fényt adó, hosszú élettartamú izzókkal üzemelő lámpatesteket szereltek fel.

Tavaly évvégén ellenőrző felettesként bejárást tett a Fővárosi ÁNTSZ. Az ellenőrzés szakmai hiányosságot nem tapasztalt, az általuk korábban jelzett problémák megoldódtak.

 A sikeres renoválás elsősorban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának köszönhető. A felújításokhoz az emberi munkaerőt, a munkaeszközöket a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet adta.

A karbantartó részleg a felújítás ideje alatt nap, mint nap úgy tudta koordinálni a munkálatokat, hogy végig szem előtt tartották a kórház napi munkafolyamatát, biztosították a zökkenőmentes betegellátás menetét.

[Fotó: Bv Központi Kórház]

Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy a rekonstrukció az állománytagok munkájára, hangulatára pozitívan hatott. Nem mellékesen a fogvatartottak is örültek annak, hogy a kórtermek, a fürdők megújultak, korszerűbbek lettek.