Az idén 500. évfordulóját ünneplő reformáció alkalmából egy igen különleges vendégművésszel ismerkedhettek meg a fogvatartottak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2017. szeptember 7-én látta vendégül Dinnyés József zenészt, énekest. A művész úr 1963-ban kezdett énekelni, versmegzenésítéseiről egyaránt és saját műveiről is híres. Többféle hangszeren játszik, többek között gitáron, szájharmonikán. Ezúttal viszont egy különleges hangszerrel érkezett a fogvatartottakhoz, mely nem más, mint a koboz. Ez egy húros, pengetős hangszer, leginkább a hosszúnyakú lanthoz hasonlítható. A Magyar Testvéri Börtöntársaság alapító tagja, mely  börtönmisszió célja az evangélium hirdetése, azaz tanúságtétel Jézus Krisztusról. A művész úr mindig is szívén viselte a lelkileg sérült emberek sorsát, ezért is járja az ország börtöneit koncertjeivel.

Forrás: Sz.-Sz.-B. Megyei Bv. Intézet

Forrás: Sz.-Sz.-B. Megyei Bv. Intézet


A műsora keretében a részt vevő elítéltek egyházi témájú zsoltárokat, verseket hallhattak, és volt, vagy éppen jelenleg is fogvatartottak által írt szerzeményeket is tolmácsolt az előadó, melyek egyértelműen a legjobban tetszettek a publikumnak.