Idén szeptember 7-én már második alkalommal indult a kiválasztott 16 fő fogvatartott számára villanyszerelő szakképzés a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. objektumában, amelyet a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szaktanárai, és szakoktatói tartanak. A képzés befejezésének időpontja: 2020. június 20.

Az előző, két éve elindított oktatás nagyon pozitívan zárult, 11 fő fogvatartott eredményes vizsgát tett. Olyan tanuló is volt, aki a képzés utolsó félévében szabadult, ezután jelentkezett az iskolában és eredményesen vizsgázva ott fejezte be a szakma tanulását.
Az intézet rugalmas együttműködésével sikerült megoldani az anyag és szerszámellátást, a speciális gyakorlati munkahelyek kialakítását, amelyek segítségével elsajátíthatták a szakma gyakorlati ismeretet is.
Jövőbeli terv a két éves OKJ felnőttoktatás tovább fejlesztése – beépítve az eddigi tapasztalatokat – valamint az, hogy 2020 májusában újra piacképes hiányszakmához jussanak a tanulók. A szabadulók reintegrációját, társadalomba történő visszailleszkedését nagymértékben elősegítheti mind a szakképzettség, mind a szakmát oktatók emberi hozzáállása, példamutatása.

 

Nyitókép forrása: https://4xl.hu/villanyszereles/