Jóvátételi szándékkal készültek azok az apró gyermekruhák és állatfigurás párnácskák, amiket a börtön egy veszprémi csecsemőotthon részére ajánlott fel

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben zajló OKJ-s női szabó képzésen résztvevő női fogvatartottak heteken át tervezték és varrták azokat a csecsemőknek és kisgyermekeknek való ruhákat, párnákat és takarókat, melyeket Németh Éva bv. ezredes, az intézet parancsnoka a napokban adott át a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat telephelyén Veszprémben, a Tüzér utcában működő Gyermekotthon részére. 

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

Stégerné Szabó Éva, a Gyermekotthon vezetője örömmel fogadta a felajánlást, mint mondta, minden segítség jól jön a gondozásuk alatt álló kis lakóknak, akiknek minden esélyt szeretnének megadni a sikeres élethez. Az átmenetileg itt élő csecsemők és kisgyermekek hátrányos helyzetből kerültek a szakemberekhez, volt, akiket veszélyeztetettség miatt kiemeltek a környezetükből, de olyan is van, akiről valamilyen okból lemondtak a szülők és most új, szerető családra várnak.

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet


A börtönben lévő női fogvatartottak közül többen maguk is anyák vagy nagyanyák, így a kis ruhácskákat különös gondoskodással, precizitással és nagy szeretettel készítették. A varrás fogásainak elsajátításán túl – a jóvátételi programnak köszönhetően - megtapasztalhatták a jócselekedet, az önzetlenség és az örömszerzés érzését.
Az otthon vezetője hálásan fogadta a több doboznyi adományt, majd körbekalauzolt bennünket. Öröm volt látni az elégedett apróságokat, akik kíváncsi tekintetüket le nem vették az egyenruhás ismeretlenekről.
Reméljük, az adományok melengetik majd testüket-lelküket és mosolyt csalnak a csöppségek arcára.