A Komádiban létesülő új büntetés-végrehajtási intézet személyi állományának két és fél hónapos első toborzási fázisának eredményeként 2017. januártól 64 új kolléga kezdhette meg a felkészülést a büntetés-végrehajtási szolgálatra.

Az októbertől a Komádi Polgármesteri Hivatalban működő Toborzóiroda munkatársai mintegy kétszáz pályázóval vették fel a kapcsolatot és indították el a felvételi eljárást. A négy lépcsőben zajló kiválasztási folyamat végén sikeres felvételi eljárást követően az előzetes várakozásokat felülmúló létszámban létesítettek hivatásos jogviszonyt a Komádiba jelentkezők.

Új kollégáink január első hetében Komádiban kapták meg a szükséges tájékoztatást és egyenruhát és szerezhettek mélyrehatóbb ismereteket a bv. szervezet, és a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet működésével kapcsolatban. Az első héten Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy is látogatást tett az új felszerelteknél. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka köszöntötte az újonnan felszerelő állományt, sok sikert kívánt tanulmányaikhoz és majdani szolgálatukhoz.

Új kollégáink január 9-től a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának, valamint a Nyíregyházi Egyetem együttműködésének köszönhetően a felsőoktatási intézmény helyszínén kezdték meg tanulmányaikat. Január 13-án a felszerelő állomány ünnepélyes eskütételére került sor, az esemény elöljárója Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese volt. Az intézet vezetése és a Toborzóiroda folyamatosan figyelemmel kíséri a tanulmányaikat végzők előmenetelét, segítséget nyújtanak a felmerülő kérdések megválaszolásában. Emellett a toborzás nem áll meg, folyamatosan zajlik az új kollégák kiválasztása és felvétele, annak érdekében, hogy 2018-ban a teljes személyi állomány szolgálatba léphessen Komádiban, az új büntetés-végrehajtási intézetben.

Foto: HBMBVI

Forrás: SZSZBM BVI

Forrás: SZSZBM BVI

Forrás: SZSZBM BVI

Forrás: SZSZBM BVI

Forrás: SZSZBM BVI