A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben a böjti és nagyheti időszakban számos egyházi és kulturális program zajlott.

A fogvatartottakat az intézet lelkészei az egyházi tradícióknak megfelelően, ökumenikus szellemben készítették fel Jézus Krisztus feltámadásának méltó megünneplésére, és mindhárom objektumban istentiszteletek adtak áhítatra és elcsendesedésre lehetőséget.
Nagypénteken, 2017. április 14-én az Intézet III. objektumában lévő színházteremben a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának igazgatója, Krámer György evangélikus lelkész istentiszteleti szolgálata tette érthetővé, élményszerűvé az ünnep üzenetét. Az istentiszteletet a Pilisi Evangélikus Egyházközség Izsóp ének- és zenekarának, valamint a finnországi Kirkkunummból érkező Verso kórus lelkes és színvonalas éneklése tette teljesebbé. A fogvatartottak a kórussal együtt énekelték mindazokat az énekeket, amelyeket a rendszeres énekkari próbákon és vallásgyakorlásuk során már megismertek.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet
A húsvéti hétvége során a fogvatartottak számos tevékenység közül válogathattak mindhárom objektumban. Az I. objektumban nagy sikere volt a sétaudvaron lebonyolított kidobós labdajátéknak és lábtengó programnak. Azok a fogvatartottak, akik nem kapcsolódtak be az udvaron bonyolított játékokba a kikapcsolódás egyéb formái közül választhattak: a körletek közösségi termeiben, illetve a zárkákon belül húsvéti kvíz, keresztrejtvény, kártya-, társasjáték, filmvetítés és egyéb kreatív tevékenység várta őket.
2017. április 15-én nagyszombat ünnepén az intézeti vallásgyakorlást színesítő önkéntesek a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió képviseletében tartottak istentiszteletet az I. és II. objektum fogvatartottai számára Az alkalmak sokszínűsége hozzájárult húsvét örömüzenetének valódi megtapasztalásához, amire a római katolikus egyház húsvéti miseliturgiájában is szerepel:
Christus resurrexit! Alleluja. Krisztus feltámadt! Halleluja.