Büntetés-végrehajtás Központi Kórház
Székhelye: 2316 Tököl, Ráckevei út 6.
Telefon: 24/503-100
Fax: 24/489-798
E-mail: QftBR2TBa29yaGF6LnVrQGJ2Lmdvdi5odQ==
 
A Büntetés-végrehajtás Központi Kórház költségvetési szerv, jogi személy.

Alaptevékenysége a büntetés-végrehajtási intézetekből beutalt fogvatartottak, valamint Budapest és Pest megye területéről orvosi kivizsgálás, megfigyelés és – terhesség-megszakítás kivételével – műtét céljából a rendőrségi fogdán elhelyezett előzetes letartóztatottak egészségügyi ellátása. Valamint a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai telephelyén működő krónikus utókezelő részleg szakmai felügyelete, közreműködés a Kórház személyi állománya és szabad kapacitása terhére az azonos székhelyen (Tököl) foglalkoztatott dolgozók alapellátásában és foglalkozás-egészségügyi ellátásában. Továbbá a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által megállapított keret terhére a nagy értékű orvosi műszerek és meghatározott egészségügyi fogyóanyagok beszerzése.
 
A kórházat a főigazgató főorvos vezeti, az egyes szakterületek élén osztályvezetők állnak. A kórház személyi állományába tartozók hivatásos szolgálati, valamint közalkalmazotti jogviszonyban látják el szolgálati feladataikat.  A szervezeti felépítés és a Szervezeti és Működési Szabályzat a kapcsolódó dokumentumokban található.
A kórház felettes szerve a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, a törvényességi felügyeletét gyakorló szerv pedig a Pest Megyei Főügyészség.