2017. április 7-én a Merkapt Marathon Sportközpontban tartották a XXV. Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, ahol a Fővárosi Bv. Intézet munkatársai egy szabadidős állomás keretében mutathatták be az elméleti és gyakorlati tudásukról számot adó gyerekeknek fegyvereiket, valamint kényszerítő eszközeiket.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

A 9 órakor kezdődő hivatalos megnyitó után több mint 50 csapat mérhette össze tudását a polgári védelmi, tűzoltási és elsősegélynyújtási feladatok teljesítése során.
Az intézet személyi állománya a megmérettetés szünetében az érdeklődő versenyzőknek nem mindennapi lehetőséget biztosított: a büntetés-végrehajtásnál alkalmazott rendvédelmi és kényszerítő eszközökön túl egy fogvatartottakat szállító gépjárművet is megismerhettek. A kíméletlen áprilisi esős időjárás sem tántorította el a felkészült ifjúságot attól, hogy az intézetünk által összeállított játékos szakmai kvíz kitöltésével bővítsék ismereteiket.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet
A verseny 2017. április 19-én folytatódik az óbudai Hajógyári-szigeten, ahol az intézet szintén képviselteti magát: ekkor azonban már országos szinten mérhetik össze a csapatok az elsajátított elméleti és gyakorlati tudásukat. A verseny célja – az alapvető katasztrófavédelmi ismeretek elsajátításán túl –az, hogy képesek legyenek segítséget nyújtani a bajba jutottaknak, tapasztalják meg az egymás iránti felelősségüket.
Minden versenyzőnek sok sikert kívánunk!